21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού
Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κρίνεται, είτε αρνητικά είτε θετικά από τους υπολοίπους για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, κι όχι από την εθνικότητα και τη φυλή του! Δες όλες τις info για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων!

Σήμερα, 21 Μαρτίου είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού!

Ονομάζεται επίσης και Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, στις 21 Μαρτίου 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι! Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΟΗΕ που καλεί όλο τον κόσμο, σε παγκόσμια κλίμακα, να ενώσει τις δυνάμεις του κατά του ρατσισμού εμπράκτως, ξεκινώντας πρώτα σε προσωπικό επίπεδο, και στη συνέχεια σε συλλογικό, προτρέποντάς τους να αποδοκιμάζουν ανοιχτά περιστατικά ρατσισμού που εξελίσσονται μπροστά τους και να τάσσονται υπέρ της οικουμενικής ισότητας των ανθρώπων.

Ο ρατσισμός, οι φυλετικές διακρίσεις, η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία αποτελούν, δυστυχώς, φαινόμενα οικεία σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης. Τη σημερινή εποχή, όμως, είναι υποχρέωση του καθένα μας, αρχικά να μην είναι ο ίδιος ρατσιστής, κι έπειτα όταν έρχεται αντιμέτωπος στην εκδήλωση ενός ρατσιστικού περιστατικού, να μη μένει αμέτοχος, αλλά να τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του αποδέκτη της ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κρίνεται, είτε αρνητικά είτε θετικά από τους υπολοίπους για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, κι όχι από την εθνικότητα και τη φυλή του. Το διαφορετικό δεν πρέπει να θεωρείται επικίνδυνο, ή κατώτερο αλλά ενδιαφέρον και άξιο γνωριμίας και αποδοχής για τη μοναδικότητά του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;