Instagram: Είναι αυτή η χειρότερη αλλαγή που θα μπορούσε να γίνει;
Μάλλον ναι...

 

T

Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τότε που το Instagram έριξε την βόμβα ότι κάτι πρόκειται να αλλάξει στην λειτουργία του και στον τρόπο που βλέπουμε το newsfeed μας και ο κόσμος είναι λιγάκι έξαλλος.

Η αλλαγή που ανακοίνωσε η εταιρεία αφορά τον τρόπο που βλέπουμε τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι «φίλοι» μας, τις οποίες δεν θα βλέπουμε με χρονολογική σειρά, αλλά ανάλογα με το πόσο δημοφιλείς είναι. Με λίγα λόγια, θα μοιάζει αρκετά με τον τρόπο που βλέπουμε το newsfeed στο Facebook.

Με 400 εκατομμύρια χρήστες, το Instagram είναι ένα από τα λίγα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εξακολουθεί να διατηρεί τη χρονολογική σειρά στα ποστ, εκτός από τα διαφημιστικά ποστ.

Το χαρακτηριστικό αυτό, που έκανε το Instagram διαφορετικό σε σχέση με άλλα social media φαίνεται να χάνεται. Μαζί και η ικανότητα των διαφημιστών να παρουσιάσουν το προϊόν τους σε όλους τους followers τους. Από την άλλη, σύμφωνα με την εταιρεία, το Instagram γίνεται πλέον πιο προσωπικό. Ο νέος αλγόριθμος θα αποφασίζει ποια post θα φανούν σε κάθε Newsfeed, βάση του βαθμού διάδρασης του κάθε χρήστη με τους υπολοίπους.

Αυτή η απόφαση βασίζεται στην έρευνα σύμφωνα με την οποία οι χρήστες χάνουν περίπου το 70% των post που υποτίθεται ότι βλέπουν. Άρα θα φροντίσουν ώστε το 30% που βλέπετε πλέον, να είναι κάτι που πραγματικά σας ενδιαφέρει!

Η δοκιμή θα ξεκινήσει στους επόμενους μήνες. Οι χρήστες βέβαια δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;