Alp Yavuzeser: Η Turkish Airlines πιστεύει και επενδύει στην Ελλάδα!
69 χρόνια από την πρώτη πτήση από στη χώρα μας!

TC-JFG_737

Η Turkish Airlines συμπλήρωσε 69 χρόνια από την πρώτη πτήση στη χώρα μας!

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Alp Yavuzeser, GM της Turkish Airlines, που μας μιλά για τα μελλοντικά σχέδιά της Turkish Airlines για την ελληνική αγορά και φυσικά την άποψή του για τον ελληνικό τουρισμό!

Πρόσφατα συμπληρώσατε 69 χρόνια από την έναρξη των πτήσεων στην Ελλάδα. Πως ήταν για την Turkish Airlines η τελευταία χρονιά;

Πράγματι, στις 12 Φεβρουαρίου 1947, η Turkish Airlines συμπλήρωσε 69 χρόνια από την πρώτη διεθνή πτήση της από την Άγκυρα προς την Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη. Από τότε έως και σήμερα η εταιρεία συνεχίζει να μεταφέρει αδιάκοπα στην Ελλάδα, επιβάτες από κάθε σημείο του κόσμου.

Το 2015 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χρονιά ορόσημο για την δραστηριότητα της Turkish Airlines  στην Ελλάδα. Η εταιρεία σημείωσε σημαντική ετήσια αύξηση 25% στην επιβατική κίνηση προς και από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της χώρας, Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Νιώθουμε πως και με τις δικές μας δυνάμεις και προσπάθειες, συμμετείχαμε στην εξαιρετική τουριστική περίοδο για την Ελλάδα, αλλά και στη διάθεση των Ελλήνων να ταξιδέψουν προς πολλούς προορισμούς όπου η εταιρεία μας προσφέρει τη καλύτερη λύση. Ανταποκριθήκαμε ως χορηγοί σε όσες περισσότερες πρωτοβουλίες προβολής του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος ήταν εφικτό, με την πλέον πρόσφατη το Visit Meteora. Μια εξαιρετική κίνηση κατοίκων της περιοχής, όπου travel και food bloggers, φωτογράφοι και opinion leaders από το εξωτερικό φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα σε ένα 7ήμερο media trip στα Μετέωρα, την Αθήνα και τον Όλυμπο.

Alp_Yavuzeser (1)

Πόσους επιβάτες μεταφέρατε στην Ελλάδα το 2015;

Συνολικά για το 2015, η Turkish Airlines μετέφερε περισσότερους από 500000 επιβάτες από και προς την Ελλάδα, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά, συμβάλλοντας σημαντικά στην ιδιαίτερα επιτυχημένη τουριστική χρονιά για τη χώρα. Το γεγονός αυτό κατατάσσει την Turkish Airlines ανάμεσα στις 5 πρώτες αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα για το 2015, με βάση τον αριθμό επιβατών.  

Ποια τα σχέδια σας για την Ελληνική αγορά;

Πιστεύουμε και επενδύουμε στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε στρατηγικό συνεργάτη της χώρας στον τουριστικό κλάδο. Κάθε προορισμός που η Turkish Airlines προσθέτει στο δίκτυό της, αποτελεί αυτόματα και πηγή προσέλκυσης ταξιδιωτών για την Ελλάδα. Οι 6 συνολικά καθημερινές πτήσεις της εταιρείας προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη, η οποία αποτελεί το hub της εταιρείας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στην Ευρώπη, επιτρέπουν τη σύνδεση της Ελλάδας σχεδόν με κάθε σημείο του πλανήτη.

Μεταφέρετε επιβάτες στην Ελλάδα από χώρες όπως η Ν.Κορέα, Κίνα, Ινδία και Ιράν. Πως μπορεί η Αθήνα να γίνει ελκυστικός προορισμός για τους κατοίκους αυτών των χωρών;

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία εξυπηρετεί 284 προορισμούς σε 113 χώρες στον κόσμο. Σαφώς και η Κορέα, η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν είναι ανάμεσα στις χώρες από τις οποίες μεταφέρουμε επιβάτες στην Ελλάδα. Αυτό ωστόσο δεν είναι σύμπτωση ή κάτι περιστασιακό. Όπως ανάφερα και πριν, επενδύουμε στην Ελλάδα, και σημαντική δραστηριότητα για το τοπικό γραφείο είναι τα Familiarization trips (FAM trips).Οργανωμένα ταξίδια δηλαδή, για τουριστικά πρακτορεία, tour operators, travel bloggers, media, opinion leaders κλπ, με στόχο την εξοικείωση τους με τη χώρα και την προώθηση του προϊόντος «Ελληνικός τουρισμός» στους πελάτες τους. Τα ταξίδια αυτά τα οργανώνουμε σε συνεργασία με ελληνικούς φορείς του τουρισμού και αποδεικνύεται ότι τέτοιου είδους συνεργασίες είναι προς όφελος της Ελλάδας ως προορισμού.

Όπως γνωρίζετε εκτός από τη διαφημιστική παρουσία κάθε χώρας στην τουριστική αγορά, εξίσου σημαντικές είναι και οι συμφωνίες και συνεργασίες με tour operators και agents, οι οποίοι διαχειρίζονται σημαντικό κομμάτι του οργανωμένου και όχι μόνο τουρισμού. Κατά τη διάρκεια λοιπόν του τελευταίου δωδεκαμήνου πραγματοποιήσαμε 7 FAM trips για συνεργάτες μας από Σιγκαπούρη, Βενετία, Ομάν, Κωνσταντινούπολη και Ιράν, ενώ αντίστοιχα fam trips προγραμματίζουμε και για το επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;