Τσικνοπέμπτη: Συνοδευτικές σάλτσες για το κρέας!
7 διαφορετικές σάλτσες για να συνοδεύσετε το κρέας σας όπως θέλετε τη Τσικνοπέμπτη!

barbeque

Σάλτσα φέτας για ψητά

Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα
250γρ. τυρί φέτα, τριμμένη στο χέρι
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο δυόσμο

Εκτέλεση
1.
Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και λίγο πριν βράσει προσθέτετε τη φέτα και το λεμόνι, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η φέτα και η σάλτσα να πήξει
2. Βγάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι (εάν χρειάζεται), πιπέρι, λίγο δυόσμο και ρίγανη.
3. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα 15 λεπτά να κρυώσει πριν τη σερβίρετε

Σάλτσα τύπου Jack Daniels

 

Υλικά
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας ταμπάσκο (ή ένα κοφτό κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι)
4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
4 κουταλιές της σούπας γουοστερσάιρ σος (worcestershire sauce – θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
½ φλιτζάνι ουίσκι
½ φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
2 κύβους βοδινού

Εκτέλεση
1. 
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά
2. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (προσοχή να μη κολλήσει στο πάτο). Μόλις πάρουν τη πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς στο μισό και αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
3. Αφήνετε να κρυώσει πριν τη σερβίρετε και να έχει την υφή μιας αραιής μαρμελάδας.

Extra tip: Εάν θέλετε να δώσετε στη σάλτσα περισσότερη ένταση, προσθέστε και άλλες σταγόνες ουίσκι.

Σάλτσα Μπάρμπεκιου (BBQ)

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, κόκκινο καυτερό πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 φλιτζάνι κέτσαπ
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο

Εκτέλεση
1. 
Βάζετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι
2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να λιώσουν
3. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Extra tip: Εάν θέλετε τη σάλτσα πιο πηκτή αφήστε τη λίγο περισσότερο τη φωτιά.

Σάλτσα λιωμένων κίτρινων τυριών

Υλικά
5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη (ή μια κουταλιά της σούπας κανονική μουστάρδα)
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire (γούστερ) σος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1. 
Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαγαρίνη σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά
2. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
3. Ρίξτε το ζεστό γάλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
4. Βράστε το μίγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια
5. Προσθέστε στη σάλτσα τη σκόνη μουστάρας, τη γούστερ σος , τα τυριά και ανακατέψτε
6. Αφήστε τη 2-3 λεπτά σε χαμηλή φψτιά και σερβίρετε τη ζεστή.

Σάλτσα από ψητές κόκκινες πιπεριές

Υλικά
6 κόκκινες γλυκές πιπεριές τύπου Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τους σπόρους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. 
Αλείψτε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις (σε ψηστιέρα, μπάρμπεκιου ή γκριλ φούρνου) μέχρι να γίνει μαύρη η φλούδα τους. Ψήστε τες με 2 σκελίδες σκόρδο
2. Βάλτε τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκεπάστε το με μια μεμβράνη ή το καπάκι του για να “ιδρώσουν” και ν ξεκολλήσει εύκολα η φλούδα τους από την πιπεριά.
3. Όταν κρυώσουν, αφαιρέστε τη φλούδα και βάλτε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές, το ψημένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε μια βελούδινη κόκκινη σάλτσα.

Extra tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα με τις μπρουσκέτες σας και να τις πασπαλίσετε με παρμεζάνα.

Σάλτσα μουστάρδας για ψητό κρέας

Υλικά
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
¼ φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάτε με το μιξεράκι του καφέ (διαφορετικά στο μπλέντερ). Περιχύνετε με τη σάλτσα τα ψητά σας μόλις βγουν από τη σχάρα.

Σάλτσα με κονιάκ

Υλικά
200γρ. κρέμα  γάλακτος χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100ml ζωμό κρέατος (ή μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό με 1 κύβο βοδινού)
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, θυμάρι, πάπρικα

Εκτέλεση
1. 
Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι μαγαρίνη και σοτάρετε εκεί το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τελευταίο το σκόρδο
2. Έπειτα ρίχνετε το ζωμό, αφήνετε να πάρει μια βράση και να μειωθούν κάπως τα υγρά και στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά (λίγο από το καθένα)
3. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις και ανακατεύετε τακτικά για να μη κολλήσει
4. Όταν αρχίσει να πήζει ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το κονιάκ, ανακατεύετε και αφήνετε να πήξει λίγο περισσότερο. Τότε το αφαιρείτε από τη φωτιά

Extra tip: Σε περίπτωση που βιάζεστε και θέλετε η σάλτσα σας να πήξει πιο γρήγορα προσθέστε στο μίγμα ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;