Ταινίες τρόμου που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα
Αληθινές ιστορίες που ενέπνευσαν ταινίες τρόμου.

sgzh

Οι ταινίες τρόμου είναι τρομακτικές μια ή άλλη, πόσο μάλλον όταν βασίζονται σε αληθινές ιστορίες! Εμείς θα παραθέσουμε μόνο μερικές από αυτές, ίσως τις πιο χαρακτηριστικές.

Ψυχώ (1960)

Το αριστούργημα του Alfred Hitchcock, με πρωταγωνιστή τον Άντονι Πέρκινς βασίζεται στη πραγματική ιστορία του Ed Gein.
Αυτός ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος που έδρασε την δεκαετία του ’50 στο Wiscconsin των Ηνωμένων Πολιτειών. Για την ακρίβεια, o Bloch ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο το 1957, την εποχή δηλαδή που η σύλληψη του Gein αποτελούσε πρώτη είδηση στα Μέσα.

1

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι (1974) 

Όπως ίσχυσε και για την περίπτωση του «Ψυχώ», έτσι κι εδώ πηγή έμπνευσης υπήρξε ο Ed Gein, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κατόπιν της σύλληψής του εννιά μάσκες καμωμένες από ανθρώπινο δέρμα.

.Οι Διχασμένοι (1988)

Οι δίδυμοι Stewart και Cyril Marcus ήταν γυναικολόγοι και βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν, στις 19 Ιουλίου 1975, με πιθανολογούμενη αιτία θανάτου τις επιπλοκές από την μακροχρόνια χρήση βαρβιτουρικών. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε στοιχεία από την ιστορία τους στο σενάριο αλλά και στο «στήσιμο» των σκηνικών της ταινίας.

2

Η σιωπή των αμνών (1991)

Ο συγγραφέας Thomas Harris, πάνω στο βιβλίο του οποίου «πάτησε» η ταινία, δημιούργησε τον χαρακτήρα του Buffalo Bill συνδυάζοντας στοιχεία από δύο κατά συρροήν δολοφόνους που έχουν μείνει στην ιστορία της αμερικανικής εγκληματολογίας: Τον Ed Gein (ναι, τον ίδιο τύπο για τον οποίο διάβασες άλλες δύο φορές πιο πριν) και τον Ted Bundy.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του Hannibal και της Clarice είναι επίσης βασισμένη στην πραγματικότητα και ειδικότερα στην γνωριμία του Bundy με τον Robert Keppel, ντετέκτιβ και καθηγητή εγκληματολογίας στο Πανεπιστημίου Washington του Seattle.

Zodiac (2007)

Πέρα από ταινιάρα, το Zodiac του David Lynch βασίζεται στη πραγματική ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου που έδρασε την δεκαετία του 60 στις Η.Π.Α και δεν τον έπιασαν ποτέ. Τόσο ο αριθμός των θυμάτων του, όσο και οι φήμες για το ποιος ήταν ποικίλλουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
5'
37 - 27
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;