ΟΑΕΔ: Ειδική τροπολογία - ευκαιρία σε ανέργους για να αποκτήσουν προϋπηρεσία!
Τη δυνατότητα σε ανέργους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα συναφή με την ειδικότητά τους,

oaed-660_7

Τη δυνατότητα σε ανέργους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα συναφή με την ειδικότητά τους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που συμπεριλαμβάνεται στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την τροπολογία:

1. Ο ΟΑΕΔ μπορεί να συνεργάζεται με επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και με ΚΟΙΝΣΕΠ, με σκοπό την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενου ή μη προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων.

2. Με απόφαση του/των αρμοδίου/ων υπουργού/ων, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης, η διάρκεια του προγράμματος, οι ειδικότητες σε σχέση με τις θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, η ηλικία των ωφελουμένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

3. Οι ωφελούμενοι υπάγονται στον κλάδο ασθενείας σε είδος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ασφαλίζονται για επαγγελματικό κίνδυνο.

4. Η δαπάνη για την ημερήσια αποζημίωση και τις ασφαλιστικές εισφορές βαρύνουν τον προϋπολογισμό του προγράμματος. 5. Οι δαπάνες του προγράμματος εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δείτε την τροπολογία στο pdf

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
44'
2 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
44'
1 - 1
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;