Είναι επίσημο. Καταργείται η κλήρωση για το ΕΑΠ!
Στο νομοσχέδιο “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”.

ΕΑΠ

Δεκτό έγινε, κατ αρχήν, κατά πλειοψηφία, από τους Βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το άρθρο 47 με σειρά αλλαγών για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”.

Η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και Ώρα 18.00.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδεία Νίκος Φίλης με το άρθρο 47:

Α. Καταργείται η κλήρωση ως μοναδικός τρόπος επιλογής των υποψήφιων φοιτητών στις θεματικές ενότητες που καλύπτονται οι διάφορες θέσεις και δίνεται η αρμοδιότητα αυτή στην διοικούσα επιτροπή για να καθορίσει και άλλους τρόπους εισαγωγής.

Β. Είναι μια προσπάθεια να διευρύνουμε τον αριθμό των παιδιών των πολιτών που θα πάνε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, δεδομένου ότι υπάρχουν δίδακτρα, συνεπώς δεν υπάρχει δαπάνη για το δημόσιο.

Γ. Υπάρχουν ορισμένες διατάξεις, με τις οποίες επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την αναβάθμιση και την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοδιοίκηση μέσα από την ιδιομορφία του, με την συγκρότηση οργάνων και την σταδιακή μετάβαση του Ανοικτού Πανεπιστημίου σε διαδικασίες που θα προσιδιάζουν στα πανεπιστήμια.

Δ. Το πιο σημαντικό αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χώρο, προκειμένου να προσληφθούν νέοι επιστήμονες, οι οποίοι σήμερα είναι άνεργοι, ενώ έχουν τα τυπικά προσόντα, προκειμένου να εργαστούν στον χώρο των πανεπιστημίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;