Ανασφάλιστα οχήματα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Νομίζεις ότι εξοικονομείς χρήματα μένοντας ανασφάλιστος; Τότε κάνεις μέγα λάθος! Μάθε εδώ όλες τις info για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν άμεσα στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων!

Το Υπουργείο Οικονομικών ξεκινά την αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων στους ανασφάλιστους οδηγούς. Στην κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και τα ακινητοποιημένα οχήματα, πλην της περίπτωσης που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο νόμος 4261/2014 έχει επιφέρει ως αλλαγή την κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου. Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι οδηγοί θα πρέπει να προβαίνουν στην έγκαιρη σύναψη νέου συμβολαίου ή στην ανανέωση του ήδη υπάρχοντος πριν τη λήξη της ισχύος του.

Αρκετοί είναι οι οδηγοί που κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα, εκμεταλλευόμενοι την κρατική αδράνεια. Για αυτό και οι αρμόδιες αρχές ξεκινούν την άμεση αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων με τη μορφή επιστολών.

Αν ανήκεις σε εκείνους που θεωρούν ότι η ασφάλεια του οχήματός τους αποτελεί ένα περιττό έξοδο, τότε κάνεις μέγα λάθος! Μένοντας ανασφάλιστος, στην πραγματικότητα καταλήγεις να πληρώνεις πολύ περισσότερα χρήματα!

Κι αυτό γιατί, όσοι οδηγοί βρεθούν ανασφάλιστοι θα αναγκαστούν και να ασφαλίσουν το όχημά τους, αλλά και να πληρώσουν ένα “βαρβάτο” πρόστιμο της τάξης των 250 ευρώ, εντός 8 ημερών. Ταυτόχρονα θα αντιμετωπίσουν διοικητικές κυρώσεις όπως: αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες. Κι αυτό είναι το “καλό” σενάριο.

Αν έχουν όσοι βρεθούν ανασφάλιστοι έχουν εμπλακεί και σε τροχαίο, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το “άσχημο σενάριο”, το οποίο έχει βαρύτατες κυρώσεις όπως: αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 2 ή ακόμη και 3 χρόνια σε περίπτωση υποτροπής, ενώ προβλέπονται και ποινές φυλάκισης!

Διαβάζοντας τα παραπάνω εξακολουθείς ακόμη να πιστεύεις ότι αξίζει να το ρισκάρεις; Δεν προτιμάς να έχεις “το κεφάλι σου ήσυχο” και να μη κινδυνεύεις από πρόστιμα και κυρώσεις;

Αν ναι, τότε σίγουρα αξίζει να διαλέξεις την έξυπνη και οικονομική λύση της online ασφάλισης!

Με την online ασφάλιση μπορείς άμεσα να επιλέξεις το πιο συμφέρον πρόγραμμα που εξυπηρετεί τις δικές σου ανάγκες και να ξενοιάσεις μια και καλή!

Ενημερώσου εδώ για τα πιο πλήρη ασφαλιστικά προγράμματα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς!

Τέλος, μπορείς να συγκρίνεις εδώ τιμές και να μην τα φας στα πρόστιμα! 🙂

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;