9 Φεβρουαρίου: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr και η Google μας προσκαλούν όλους να κινητοποιηθούμε, γύρω από το σύνθημα του φετινού εορτασμού: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

Για 13η συνεχή χρονιά, γιορτάζουμε σήμερα την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr και η Google μας προσκαλούν όλους να κινητοποιηθούμε, γύρω από το σύνθημα του φετινού εορτασμού: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό, το Saferinternet.gr σε συνεργασία με τη Google και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνουν σήμερα εκδήλωση στο Γραφείο του ΕΚ, όπου θα παρουσιάσουν τη νέα πλατφόρμα ανάδειξης της Ελλάδας Youth4Greece” (www.youth4greece.gr). Με τη βοήθεια αυτής της πλατφόρμας, το Saferinternet.gr και η  Google προσκαλούν μαθητές  από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης να συνεργαστούν και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να δημιουργήσουν ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

Συγκεκριμένα, το “Youth4Greece’ έχει ως στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων. Η πρωτοβουλία ενθαρρύνει τους νέους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους – ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς – τοπικές εκδηλώσεις και συνταγές, για να αναδείξουν τη μοναδικότητα κάθε σημείου της χώρας μας. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας που φιλοξενείται από την Google και το YouTube, υλοποιήθηκε  από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Σήμερα παρουσιάζεται ο πρώτος κύκλος πρωτότυπων βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές, ενώ παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση σε ακόμη περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα να γίνουν «Πρεσβευτές» της πρωτοβουλίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, θα παρουσιαστεί επίσης η δράση δημιουργίας ποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο, με τη συμμετοχή του Πάνελ Νέων του Saferinternet.gr. Παιδιά και έφηβοι από όλη τη χώρα δημιούργησαν ποίηση για ένα φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. Τέλος, το Saferinternet.gr θα παρουσιάσει περαιτέρω δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διονύσης Κολοκοτσάς, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Google

«Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο παραμένει βασική προτεραιότητα για τη Google. Εστιάζουμε στην εκπαίδευση της νέας γενιάς σε ψηφιακά εργαλεία και στην ανάδειξη πρωτότυπου και δημιουργικού περιεχομένου για ένα καλύτερο διαδίκτυο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε φέτος τη συνεργασία μας με το Saferinternet.gr με την υλοποίηση της πλατφόρμας

‘Youth4Greece’, όπου μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους αναπτύσσουν πρωτότυπο υλικό, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις ιδιαίτερα σημαντικές έννοιες της πνευματικής ιδιοκτησίας, της συνεργασίας και της ποιοτικής δημιουργίας.»

Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

«Ο σημερινός 13ος εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου έχει ως στόχο να μεταδώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: “Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!”. Με αυτό τον τρόπο, η Δράση Saferinternet.gr προσκαλεί τους νέους -και όχι μόνο- να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για να γίνει το Διαδίκτυο ένας καλύτερος τόπος μέσα από τη δημιουργία, την υπεύθυνη χρήση, την κριτική σκέψη για κάθε ‘κλικ’ και την καταπολέμηση κάθε είδους παράνομης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς Όλοι μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE[1], με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

Περισσότερες από 480 εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα μέσω των «Πρεσβευτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»: σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κέντρα νεότητας και κοινωνικοί φορείς θα πολλαπλασιάσουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δες επίσης: “Top tips για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο”

[Δελτίο Τύπου]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;