Οι 6 Ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου! (Λίστα)
Ένα είναι σίγουρο, αν πας, θα θες να ξαναπάς! Πρόκειται για 6 πόλεις της Ευρώπης που αποτελούν must visit προορισμούς!

Αν είσαι άνθρωπος που αγαπάς πολύ τα ταξίδια, και που φροντίζεις κάθε φορά που έχεις την οικονομική δυνατότητα και τον χρόνο να “αποδράς” από την καθημερινότητά σου ταξιδεύοντας σε διαφορετικά μέρη, τότε σίγουρα θα λατρέψεις τον παρακάτω ταξιδιωτικό οδηγό.

Μιας και υπάρχουν φορές που θες να ταξιδέψεις στο εξωτερικό αλλά δεν ξέρεις που να πας, ή που να πρώτο – πας, αξίζει να ενημερωθείς μέσα από την ακόλουθη λίστα για το ποια είναι τα μέρη της Ευρώπης, που αποτελούν must visit προορισμούς. Και αυτό γιατί διαθέτουν τόσο έντονο πολιτισμικό ενδιαφέρον, όσο και αφθονία επιλογών ψυχαγωγίας.

Δες, λοιπόν, ποιοι είναι οι 6 Ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου (και που σίγουρα θα θες να ξαναπάς):

1. Το Λονδίνο στην Αγγλία

Είναι, ξεκάθαρα, η πόλη που φημίζεται για την πολυφυλετική της κουλτούρα. Στο Λονδίνο θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς μουσεία, πάρκα, και παζάρια, να απολαύσεις τη νυχτερινή της ζωή αλλά και να “εξερευνήσεις” τη μεγάλη γκάμα των γαστριμαργικών επιλογών που προσφέρει. Must visit προορισμοί: το Big Ben, το Westminster Abbey, ο ποταμός Τάμεσης, το θέατρο Shakespeare’s Globe, τα παραποτάμια καφέ και οι παμπ, το Tower of London, το Hyde Park, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τα παζάρια στο Notting Hill, τα πάρκα Regent’s, τα στενά του Soho, το Covent Garden, το Βρετανικό Μουσείο, την Oxford Street (για ψώνια), τα Harrods και τα Harvey Nichols. Μην παραλείψεις να φας στις μοναδικές gastropubs. Ένα Λονδρέζικο fast food που αξίζει να δοκιμάσεις είναι το fish & chips, aka. τηγανιτός μπακαλιάρος με πατάτες τηγανιτές συνοδεία μαγιονέζας. Σε επίπεδο νυχτερινής διασκέδασης οι επιλογές είναι πολλές: υπάρχουν clubs με ηλεκτρονική μουσική, bars στο Camden, αλλά και στιλάτα στέκια και νεανικές pubs στο Angel, καθώς και τα clubs της Brick Lane.

Δες προτάσεις διαμονής από 37€!

2. Η Ρώμη στην Ιταλία

Ως πόλη ξεχωρίζει για τη λάμψη της και τα αξιοθέατά της! Εκεί θα συναντήσεις μεγαλοπρεπή κτίρια, αψίδες, μεγαλοπρεπή και επιβλητικά συντριβάνια, forums, basilicas, ναούς, καλλιτεχνικές πλατείες, εντυπωσιακές κατοικίες, μεσαιωνικά σοκάκια και όλα αυτά πλαισιώνονται από τον ποταμό Τίβερη και καθιστούν τη Ρώμη ερωτεύσιμη “Αιώνια Πόλη”. Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ένα ζωντανό μουσείο χάρη στο πλούσιο πολιτισμικό της υπόβαθρο. Must visit προορισμοί: το Κολοσσαίο, το Βατικανό, το Πάνθεον, το Μαυσωλείο του Αδριανού τη Φοντάνα ντι Τρέβι, την Πιάτσα ντε Πόπολο, την Πιάτσα ντι Σπάνια, την Πιάτσα Ναβόνα, και τη Βίλλα Μποργκέζε. Μην παραλείψεις να κάνεις τα ψώνια σου στους εμπορικούς της δρόμους, να απολαύσεις το γνήσιο και ασύγκριτο παγωτό gelato σε όποια γεύση μπορείς να φανταστείς, να φας αυθεντικό ριζότο, μακαρονάδες σε γνήσιες Ιταλικές συνταγές, πίτσες, και πανίνι (ένα είδος σάντουιτς), καθώς και να πιεις το φημισμένο λεμοντσέλο. Όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή της πόλης, θα βρεις αρκετά bars και clubs στο Testaccio και στην Ostiense.

Δες προτάσεις διαμονής από 14€!

3. Η Βαρκελώνη στην Ισπανία

Είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας και συνδυάζει μοναδικά το παραδοσιακό και το σύγχρονο. Διαθέτει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία, μεσαιωνικά παλάτια, καθεδρικούς ναούς, καλλιτεχνική κληρονομιά, ποδόσφαιρο, ζωντανές γειτονιές για βόλτες και nightlife αλλά και ενδιαφέρουσα γαστρονομία. Must visit προορισμοί: η Σαγράδα Φαμίλια, το Πάρκο Θιουταντέλλα, το πάρκο Γκουέλ, ο πεζόδρομος στη Ramblas, ο Γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης, τα σπίτια του Γκαουντί, το στάδιο Καμπ Νου το οποίο διαθέτει και μουσειακό χώρο, την αγορά της Boqueria (είναι μία από τις καλύτερες αγορές τροφίμων της Ευρώπης), το Ενυδρείο Βαρκελώνης, το μουσείο του Πικάσο, το μουσείο του Joan Miró καθώς και το μνημείο του Κολόμβου. Ακόμη, αξίζει να παρακολουθήσεις live κάποια παράσταση flamenco που είναι ο παραδοσιακός τοπικό χορός τους. Όσον αφορά το φαγητό μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την πασίγνωστη παέγια τους (έχει επιλογή ανάμεσα σε χορτοφαγική, θαλασσινή και version με κοτόπουλο), να πιεις σανγκρία, να φας τσούρος με σοκολάτα και crema catalana, να απολαύσεις εδέσματα όπως το χαμόν σεράνο (καπνιστό χοιρομέρι), το τσορίθο (χοιρινό σαλάμι) και το μπουτιφάρα (είδος σαλαμιού) και φυσικά tapas (μικρά ορεκτικά) και τις τοπικές ετικέτες κρασιού.

Δες προτάσεις διαμονής από 20€!

4. To Άμστερνταμ στην Ολλανδία

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες και φιλελεύθερες πρωτεύουσες του κόσμου. Στο Άμστερνταμ θα περπατήσεις ανάμεσα σε κανάλια και γέφυρες ενώ το άφθονο πράσινο θα σε εντυπωσιάσει ευχάριστα. Έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις μικρά ταξιδάκια με ημερόπλοια, να κάνεις ποδήλατο, αλλά και να επισκεφτείς μικρά καταστήματα και καφετέριες στα πεζοδρόμια και τις γέφυρες των καναλιών. Είναι μια πόλη που έχει τα πάντα: bars, clubs, μουσεία, και που απλώνεται μέσα σε μικρά και γοητευτικά σοκάκια. Must visit προορισμοί: η πλατεία Νταμ, το Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας Riijksmuseum, τα Coffee Shops, το μουσείο Van Gogh, το πάρκο του Βόντελ, την Κοκαλιάρα Γέφυρα & τον Ποταμό Άμστελ, το σπίτι της Άννας Φρανκ, το βοτανικό κήπο hortus βοτανικούς, το χωριό Zaanse schans και το Ρότερνταμ, το  μουσείο Stedeliijk, το Ολλανδικό Μουσείο Θαλάσσιας Ιστορίας καθώς και τη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια (η γνωστή ως Red Light District που υπάρχει από τον 13ο αιώνα, και χάρη στη διακριτική αστυνόμευση είναι ίσως το πιο ασφαλές κομμάτι της πόλης. Είναι το μόνο μέρος της πόλης όπου επιτρέπεται η πορνεία και εκεί βρίσκονται τα Sex Shops αλλά και τα μουσεία Erotic και Hash & Marihuana). Γαστρονομικά η Ολλανδία φημίζεται για τα γαλακτοκομικά της και κυρίως για τα τυριά. με τα πιο διάσημά της να είναι το ένταμ και το γκούντα. Η ντόπια κουζίνα τους είναι απλή, με ψάρια ή θαλασσινά βραστά ή ψητά, με γαρνιτούρα λαχανικών, όπως και κρέας. Ένα τυπικό Ολλανδικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσεις είναι το «στάμποτ», με πουρέ πατάτας, λαχανικά και καπνιστό λουκάνικο.

Δες προτάσεις διαμονής από 33€!

5. Η Πράγα στην Τσεχία

Η Πράγα είναι ίσως μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Διαθέτει πολλά πολλά στοιχεία που την καθιστούν μοναδική, όπως το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη στις όχθες του Μολδάβα, η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά (Κάφκα, Μούχα, Σμέτανα), τα jazz clubs, το μαύρο θέατρο αλλά και η συνολική αύρα εποχής που αποπνέει στον επισκέπτη της. Το ιστορικό της κέντρο περπατιέται εύκολα και διαθέτει πολλούς πόλους έλξης όπως αγάλματα, μπαρόκ τρούλους, και γοτθικές αψίδες. Must visit προορισμοί: η γέφυρα του Καρόλου, ο Πύργος της Τηλεόρασης στο Zizkov (για την εντυπωσιακή πανοραμική του θέα), το Αστρονομικό Ρολόι Οrloj, το κάστρο και η γειτονιά του Κάφκα, ο λόφος Petrin, η πλατεία της Παλιάς Πόλης, η Ακρόπολη Βύσεχραντ, το Δημοτικό Μέγαρο, η Εβραϊκή Συνοικία (για τα μοντέρνα μπαράκια και τις μπουτίκ), και την οδό Parizska (για την αρχιτεκτονική της και τα επώνυμα καταστήματα). Έξω από το ιστορικό κέντρο οι αρ νουβό γειτονιές και τα ίδια μεταξύ τους κομουνιστικά κτίρια διηγούνται μια άλλη πλευρά από την Ιστορία της πόλης. Ακόμη αξίζει να παρακολουθήσεις κάποια συναυλία κλασικής μουσικής, να πας σε μια βραδιά τζαζ και φυσικά να επισκεφτείς τις ξακουστές της μπιραρίες. Όσον αφορά το Τσέχικο φαγητό, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις χοιρινό, λάχανο και ντάμπλινγκς, κότσι, σνίτσελ, κυνήγι και άγρια μανιτάρια. Η κουζίνα τους μοιάζει αρκετά με την Πολωνική, τη Γερμανική και την Ουγγρική, καθώς τα περισσότερα φαγητά περιέχουν χοιρινό λουκάνικο και μπέικον. Τέλος, φρόντισε να γευθείς διάφορες ετικέτες μπύρας, που διατίθενται σε αφθονία, και που είναι εξαιρετικά οικονομικές.

Δες προτάσεις διαμονής από 12€!

6. Το Βερολίνο στη Γερμανία

Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου αποτελεί σήμερα την πρωτεύουσα της χώρας αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων. Συνδυάζει αρμονικά έναν “underground” χαρακτήρα με την πολυτέλεια, τα σύγχρονα μουσεία, τις γκαλερί και την όπερα με τα guerilla clubs και τους ναούς της γαστρονομίας με τις καντίνες των wurst και των έθνικ φαγητών. Το Βερολίνο ουσιαστικά να καλύψει πάσης φύσεως γούστο. Must visit προορισμοί: η Deutscher Bundestag, η Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Μνημείο του Τείχους του Βερολίνου, η Berlin Philharmonic, το Μουσείο της Περγάμου, το Reichstag (το Γερμανικό Κοινοβούλιο), το Checkpoint Charlie, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, το πάρκο Tiergarten, το πάρκο Mauerpark, το Νέο Μουσείο και το Friedrichstadt-Palast. Ως πόλη ξεχωρίζει για τα αβανγκάρντ μουσεία και τις γκαλερί, την κλασική όπερα, τα ολονύχτια clubs με ηλεκτρονική μουσική, καθώς και για τα jazz bars με αύρα Μεσοπολέμου. Σε επίπεδο κουζίνας αξίζει να δοκιμάσεις τις σούπες, τις σάλτσες και τα κρεατικά τους (πάπια, χοιρινό, λουκάνικα, κότσι, κεφτέδες, και καπνιστές και διατηρημένες σε άλμη χοιρινές μπριζόλες με Sauerkraut). Τέλος δοκίμασε το γνωστό βερολινέζικο ποτό, δηλαδή τη Berliner Weisse (μπίρα με χυμό).

Δες προτάσεις διαμονής από 26€!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0