Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Επιμορφωτικά προγράμματα για τη στελέχωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων
Δείτε περισσότερες!

υποτροφίες

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επιμορφωτικά Προγράμματα προκηρύσσει το Εξάμηνο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση ηγετών για τη στελέχωση εθνικών και διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ή οργανισμών παροχής ανθρωπιστικής- ψυχολογικής βοήθειας, με έμφαση στις μεταναστευτικές ροές, στη φτώχεια, στη διαχείριση κρίσεων και στα περιβαλλοντικά ζητήματα» (60 ωρών).

Η στελέχωση και πολύ περισσότερο η άσκηση ηγεσίας σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς είναι απόφαση ζωής, που δεν καρποφορεί, εάν δεν συνεπικουρείται από τη γνώση και την κατάρτιση σε δεξιότητες και εμπειρίες απαραίτητες για την αποτελεσματικότητα της αρωγής και της παρέμβασης. Τα κίνητρα τις περισσότερες φορές δεν αρκούν, εάν ο υποψήφιος ηγέτης, αρχηγός ομάδας ή στέλεχος δεν εκπαιδευθεί σε ένα πλήθος διαφορετικών γνωστικών πεδίων, που εμπεριέχουν διαχείριση κρίσεων, άμεση ψυχολογική βοήθεια, διοικητικές και πρακτικές αποφάσεις, επείγουσα αποκατάσταση , διαχείριση τραύματος και καταστροφών, οικονομική υποστήριξη και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων χωρίς επαρκείς πόρους. Επειδή τα κράτη πρόνοιας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες κοινωνικές μεταβολές, το βάρος θα πέσει στην ιδιωτική μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, ενώ προβλέπονται διεθνείς χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη τέτοιων οργανώσεων και οργανισμών. Ήδη οι προκηρύξεις εργασίας για εξειδικευμένα στελέχη αυξάνονται αλματωδώς

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

Σε κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται να απασχοληθεί σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, αντιμετώπισης κρίσεων κλπ.

Σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και τους ενδιαφέρει να ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς λόγους.

Αιτήσεις

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν:

➢ απόφοιτοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής και της αλλοδαπής

➢ απόφοιτοι Λυκείου

Εγγραφές – Υποβολή Αιτήσεων

Οι εγγραφές ξεκινούν με τη δημοσιοποίηση της παρούσας προκήρυξης και διαρκούν μέχρι 22 Ιανουαρίου 2016. Η έναρξη των μαθημάτων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα που θα αποσταλεί στους σπουδαστές, θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου 2016.

Πληροφορίες

Αναλυτικότερα: http://www.news.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;