Πως φαντάζονται την είσοδο χωρίς πανελλήνιες ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου!
Για την πλήρη αναδιαμόρφωση του Λυκείου και την ανάγκη ενός νέου συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ όχι αποκλειστικά μέσω εξετάσεων,

ypourgeio-paideias1-600x385

Για την πλήρη αναδιαμόρφωση του Λυκείου και την ανάγκη ενός νέου συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ όχι αποκλειστικά μέσω εξετάσεων, μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου, Αντώνης Λιάκος. «Δεν χρειάζεται να γίνονται εξετάσεις για όλες τις σχολές», δήλωσε ο κ. Λιάκος στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο», για να επαναφέρει -ουσιαστικά- γνωστές θέσεις για το εξεταστικό.

Μίλησε για κατάργηση εξετάσεων σε ορισμένες σχολές (κυρίως χαμηλής ζήτησης) και για ένα σύστημα πρόσβασης στις υπόλοιπες με ειδικά κριτήρια διαμορφωμένα από κοινού με τα ΑΕΙ. «Δεν θα έχει σχέση με την προηγούμενη γνώση», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο παρόν σύστημα, πρωταγωνιστικό ρόλο στο οποίο έχει το φροντιστήριο.

Οι όποιες αλλαγές φυσικά προϋποθέτουν και θα συνδυαστούν με την αυτονόμηση του Λυκείου (πάγια θέση ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο -όπως τόνισε ο κ. Λιάκος- θα αναδιαμορφωθεί πλήρως. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε τρεις μεγάλους γνωστικούς τομείς, τις ανθρωπιστικές σπουδές, τις φυσικομαθηματικές και την τέχνη, εμπλουτισμένες, ωστόσο.

Για την ακρίβεια αναφέρθηκε σε: α) ανθρωπιστική, φιλοσοφική, ιστορική παιδεία, β) μελέτη περιβάλλοντος, σώματος και θετικές, φυσικομαθηματικές σπουδές, και γ) στην τέχνη, στον πολιτισμό.

Είναι η πιο σημαντική βαθμίδα, για να δημιουργηθεί ο πολίτης -είπε ο κ. Λιάκος για το Λύκειο- αναφερόμενος στην ανάγκη να γίνει προσέγγιση στις επιστήμες, και μάλιστα με νέα μέσα, και να ενισχυθεί η βαθμίδα μέσα από την αποσύνδεσή της από το εξεταστικό, που την καθιστά διάδρομο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ (αφού η δουλειά γίνεται στο φροντιστήριο).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;