Ημερίδα για τη Νανοτεχνολογία από τη φοιτητική ομάδα ΑΤΡ
Η φοιτητική ομάδα ATP (Aristotle Team of Pharmacy) διοργανώνει ημερίδα με θέμα την εφαρμογή της Νανοτεχνολογίας στην επιστήμη της Φαρμακευτικής.

ATP αφίσα Νανοτεχνολογίας

Η φοιτητική ομάδα ATP (Aristotle Team of Pharmacy) διοργανώνει ημερίδα με θέμα την εφαρμογή της Νανοτεχνολογίας στην επιστήμη της Φαρμακευτικής. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Χημικού (1ος όροφος).

Στόχος της ημερίδας είναι να εξηγηθεί η σημασία της συνεχώς αυτής εξελισσόμενης τεχνολογίας στα διάφορα επιστημονικά πεδία. Θα δοθεί έμφαση στη χρήση της νανοτεχνολογίας στη χορήγηση φαρμάκων στον οργανισμό και πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν παραδείγματα χρήσης νανοσωματιδίων πεπτιδίων για τη χορήγηση φαρμάκων. Τέλος, θα αναπτυχθεί το θέμα της παρασκευής αυτο-νανογαλακτωματοποιούμενων συστημάτων, καθώς και συμπλόκων πολυηλεκτρολυτών για την αποτελεσματική μεταφορά θεραπευτικών βιομορίων.

Τα παραπάνω θέματα θα αναπτύξουν ο κ. Λογοθετίδης Στέργιος, καθηγητής Νανοτεχνολογίας και διευθυντής εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN, Α.Π.Θ., ο κ. Φατούρος Δημήτριος, αναπληρωτής καθηγητής τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. και οι διδάκτορες του τμήματος Χημικών Μηχανικών Α.Π.Θ., κ. Καραμανίδου Θεοδώρα και κ. Μπουργάνης Βασίλειος.

Η ομάδα ATP (Aristotle Team of Pharmacy) είναι μία εθελοντική ομάδα φοιτητών του τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ., η οποία έχει ως στόχο την πραγματοποίηση επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων που σχετίζονται με τη Φαρμακευτική ως επιστήμη, αλλά και ως λειτούργημα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα στοχεύει στη δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους για τα πιο σύγχρονα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα.

Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων πραγματοποιούνται προεγγραφές εδώ:http://atp.pharm.auth.gr/nano/

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/1502033376794106/
  • Site: http://atp.pharm.auth.gr/
  • Η είσοδος στην ημερίδα είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

6:00-6:30: Εγγραφές

6:30-7:00: Στέργιος Λογοθετίδης – Νανοτεχνολογία και συστήματα μεταφοράς φαρμάκων

7:00-7:30: Δημήτριος Φατούρος – Νανοσωματίδια πεπτιδίων προσαρμογής για χορήγηση φαρμάκων

7:30-7:45: Διάλειμμα – Coffee Break

7:45-8:15: Θεοδώρα Καραμανίδου – Αυτο-νανογαλακτωματοποιούμενα Συστήματα Μεταφοράς Φαρμάκων (SNEDDS) για την Αποτελεσματική Μεταφορά Θεραπευτικών Βιομορίων μέσω των Βλεννωδών Μεμβρανών

8:15-8:45: Βασίλειος Μπουργάνης – Σύμπλοκα Πολυηλεκτρολυτών (PECs) με Υψηλή Ικανότητα Διαπέρασης του Βλεννογόνου για τη Μεταφορά και Ελεγχόμενη Αποδέσμευση Θεραπευτικών Βιομορίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;