Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια πυροδοτούν πρωτόγονα ένστικτα επιβίωσης!
Δείτε τι υποστηρίζει ο ψυχολόγος Ντέιβιντ Λιούις.

Χριστουγεννιάτικα ψώνια

Κάθε χρόνο τα γιορτινά ψώνια συνοδεύονται από στρες, λόγω των τεράστιων ουρών και την κοσμοπλημμύρα στα εμπορικά κέντρα και τα κάθε λογής καταστήματα.

Ο ψυχολόγος Ντέιβιντ Λιούις υποστηρίζει ότι η εμπειρία αυτή είναι τόσο τραυματική που πυροδοτεί τα πρωτόγονα ένστικτα επιβίωσης του ανθρώπου!

Δηλώνει μάλιστα, πως η εμπειρία είναι εξουθενωτική και προκαλεί έντονο στρες, καθώς και ένα αίσθημα ενοχής και ανεπάρκειας. Τα άτομα που ζουν μόνιμα σε επαρχιακές πόλεις αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτών των αρνητικών επιπτώσεων, καθώς δεν έχουν συνηθίσει να βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ κόσμο.

Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Telegraph αναφέρει πως «η γιορτινή ατμόσφαιρα μπορεί να δώσει εύκολα τη θέση της στο έντονο στρες». Υπό αυτές τις συνθήκες οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, παρατηρείται έντονη εφίδρωση και το σώμα αρχίζει να παράγει κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Το αποτέλεσμα είναι η έντονη επιθετικότητα ή αντίθετα η παραίτηση!

Ο Δρ Λιούις υποστηρίζει ότι οι λίστες για τα ψώνια διευκολύνουν σημαντικά διαδικασία και αποτρέπουν τα απερίσκεπτα έξοδα. Συμβουλεύει επίσης τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν με άδειο στομάχι, καθώς δεν θα μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τη λογική τους.

Τέλος, προτείνει τις αγορές μέσω Διαδικτύου, καθώς έτσι θα μπορούμε να απολαύσουμε περισσότερο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, όταν βγούμε μια βόλτα στα μαγαζιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;