Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο Μαύρο Δάσος της Γερμανίας
Εικόνες βγαλμένες από παραμύθι.

Μέλας Δρυμός

Το «Μαύρο Δάσος» ή αλλιώς Μέλας Δρυμός, είναι ένα εντυπωσιακό μεγάλο δάσος στη νοτιοδυτική Γερμανία στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο (δυτικά) και τις πηγές του Δούναβη (νότια).

Το δάσος ονομάστηκε έτσι λόγω της πυκνής του βλάστησης, που στα βάθη του μετά βίας επιτρέπει στις ακτίνες του ήλιου να περάσουν μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές. Σε κάποια σημεία του λοιπόν είναι τόσο σκοτεινό, ώστε τα δέντρα τείνουν να μοιάζουν μαύρα παρόλο που είναι ίδια με τα υπόλοιπα δέντρα των δασών της Γερμανίας. Αυτό βέβαια κάνει το δάσος εντυπωσιακό και ξεχωριστό.

Στα μέσα του 19ου αιώνα, το Μαύρο Δάσος είχε σχεδόν ολοκληρωτικά αποψιλωθεί και στη συνέχεια μεταφυτεύτηκαν, ως επί το πλείστον, μονοκαλλιέργειες ερυθρελάτων, των κωνοφόρων δέντρων. Έτσι, τα περισσότερα δέντρα του δάσους είναι κωνοφόρα, ενώ ουσιαστικά απλώνεται σε πολλά «επίπεδα» και εκεί υπάρχουν πολλές ποσότητες ψαμμίτη. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου των παγετώνων ο Μέλας Δρυμός καλύφθηκε από παγετώνες (πάνω από 10.000 χρόνια πριν) και οι πολλές ορεινές μικρολίμνες, όπως η Mummelsee, είναι τα απομεινάρια της περιόδου αυτής.

Το 1990, τυφώνας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο δάσος, ενώ το 1999 ένας νέος τυφώνας προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Ωστόσο αυτές οι καταστροφές δημιούργησαν ένα νέο φυσικό μεικτό περιβάλλον σπάνιας ομορφιάς. Σήμερα στρογγυλεμένοι λόφοι και οροπέδια συνθέτουν ένα μοναδικό περιβάλλον που σε προσκαλούν για εξερεύνηση. Τα στρώματα ομίχλης που συχνά επικρατούν στο δάσος δημιουργούν ένα μυστηριακό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι.

Στο δάσος ενώνονται οι ποταμοί Brigach και Breg, τα ρυάκια του Δούναβη, που καταλήγουν στη λεκάνη απορροής στη νοτιοδυτική πλευρά του Μέλανα Δρυμού. Εκτός από αυτούς, το δάσος διατρέχουν δεκάδες άλλα ποτάμια κάνοντας το έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο.

Γύρω από το μεγάλο «Μαύρο Δάσος» υπάρχουν δεκάδες μικρές πόλεις και χωριά τα οποία προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες ετησίως από όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης. Μια από αυτές είναι το Φράιμπουργκ ίσως η πιο γνωστή πόλη του «Μαύρου Δάσους» και χαρακτηρίζεται ως η πιο ηλιόλουστη πόλη της Γερμανίας. Μεσαιωνικοί δρόμοι και κτίρια σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, ενώ τα ρυάκια κρύβουν ένα μικρό μυστικό. Σύμφωνα με το θρύλο όποιος ακουμπήσει τα νερά τους θα παντρευτεί κάποιον ντόπιο!

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το μαγικό αυτό μέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1