Πτυχιακή Εξεταστική 2016: Δείτε τι απάντησε η Υπουργός στο neolaia.gr!
Αποκλειστικά στο neolaia.gr!

Παιδεία: Ποια τμήματα έχουν τους περισσότερους διδακτορικούς φοιτητές;

Είναι γεγονός! Θα πραγματοποιηθεί Πτυχιακή εξεταστική 2016!

Το μεσημέρι της Πέμπτης 26/11, βρεθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, όπου η ηγεσία έδινε συνέντευξη σε εκπαιδευτικούς συντάκτες.

Δείτε επίσης: Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου για την Πτυχιακή Εξεταστική 2016 σε βίντεο!

Το neolaia.gr δεν γινόταν να λείπει και η ερώτησή μας αφορούσε το καυτό θέμα που αφορά την πτυχιακή εξεταστική 2016 για Φεβρουάριο και Ιούνιο.

Συγκεκριμένα:

Χρήστος Πανάγος (neolaia.gr):

Καλησπέρα, εγώ θέλω να υποβάλλω μία ερώτηση στην κα Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μία επίκαιρη ερώτηση που αφορά πολλούς φοιτητές έχω να κάνω. Λοιπόν ένα θέμα που απασχολεί πολλούς φοιτητές που προσπαθούν κυρίως λόγω της κρίσης να επισπεύσουν την απόκτηση του πτυχίου τους, είναι θα γίνει διπλή εξεταστική ή πτυχιακή εξεταστική 2016 σε χειμερινό και εαρινό εξάμηνο; Ευχαριστώ πολύ.

Η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου ήταν:

Δεν έχουμε κάνει καμία αλλαγή σε αυτό το θέμα, ούτε υπάρχει στις προθέσεις μας. Οπότε αυτά όλα για τις εξεταστικές κι όλα αυτά είναι θέματα εθνικού διαλόγου, όπου ελπίζουμε να συμμετέχουν και οι φοιτητές και ο φοιτητικός κόσμος για να εκθέσει τα προβλήματά του.

Από ότι καταλαβαίνουμε ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δεν θα γίνει κάποια αλλαγή στο νόμο, οπότε δεν προβλέπεται πτυχιακή εξεταστική.

Η αναπληρώτρια υπουργός όμως, άφησε ανοικτό το παράθυρο στο διάλογο με τους φοιτητές. Κοινώς; Για την ώρα προχωράμε χωρίς σχεδιασμό για πτυχιακή εξεταστική και ίσως μετά από συζητήσεις με τους φοιτητές, να επέλθει η πολυπόθητη αλλαγή.

Υ.Γ 1: Υπενθυμίζουμε πάντως πως ο διάλογος έχει ήδη ξεκινήσει αφού φοιτητικές παρατάξεις έχουν αποστείλει ήδη σχετικό αίτημα, ενώ και βουλευτές της αντιπολίτευσης, έχουν προβεί σε σχετική επερώτηση.

Υ.Γ 2: Η εμπειρία μας πάντως, λέει πως μετά το διάλογο η ηγεσία θα δώσει πτυχιακή εξεταστική.

Υ.Γ 3: Σε κάποια τμήματα σχολών, έχει ψηφιστεί στον κανονισμό τους η επί πτυχίω εξεταστική. Σε αυτές, ακόμα και αν δεν υπάρξει ΚΑΜΙΑ νέα τρολοπολογία, η επί πτυχίω θα διεξαχθεί κανονικά! (δηλαδή, αν είχατε επί πτυχίω εξεταστική έτσι και αλλιώς, πριν το νόμο Διαμαντοπούλου ακόμα, θα έχετε κανονικά).

Συνεπώς μείνετε συντονισμένοι στο μεγαλύτερο νεανικό & φοιτητικό site και μην ξεχάσετε να κάνετε Like στην σελίδα μας στο Facebook!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;