Φτιάξε Σοκολατόπιτα με καρύδια χωρίς αλεύρι
Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη σοκολατόπιτα με καρύδια,χωρίς αλεύρι!

37749_l-614x350

Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη σοκολατόπιτα με καρύδια,χωρίς αλεύρι, με λάδι καρύδας, για μια ιδιαίτερη, υπέροχη πλούσια γεύση, γαρνιρισμένη με γλάσο σοκολάτας. Απολαύστε τη όλη η οικογένεια σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ.  ελαιόλαδο ή βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
  • 1 κ.γ. σκόνη κακάο κοσκινισμένη στη βάση του ταψιού
  • Για το κέϊκ σοκολάτας:
  • 2/3 φλ. καρύδια
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
  • 22ο γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Για το γλάσο σοκολάτας: [*]
  • 1 1/2 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις ή στους 170C στον αέρα. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. βάθους 6 εκ. Στρώνετε τη βάση του ταψιού με χαρτί ψησίματος, το λαδώνετε και το πασπαλίζετε κοσκινίζοντας πάνω στη βάση το κακάο.
  2. Για το κέϊκ: Θρυμματίζετε τα καρύδια στο μούλτι, σε σκόνη [θα πρέπει να έχετε 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη καρύδια]. Λιώνετε σε μπεν μαρί, σε μεγάλο μπολ, το λάδι καρύδας με τα κομματάκια κουβερτούρας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί και προσθέτετε στο σοκολατένιο μείγμα πρώτα τη ζάχαρη σταδιακά ανακατεύοντας ζωηρά με αυγογδάρη ή χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μετά τα αυγά σταδιακά, 1 τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Τέλος προσθέτετε το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάτε για 1/2 λ. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα καρύδια και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήστε το για 15 λ να μισοκρυώσει μέσα στο ταψί. Μετά με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε γύρω γύρω το κέϊκ από τα τοιχώματα του ταψιού και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.
  6. Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί το λάδι καρύδας, τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 15 λ να κρυώνει. Μόλις κρυώσει την απλώνετε πάνω από τη σοκολατόπιτα γαρίνετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρετε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;