ΟΑΕΔ: Αρχές του 2016 τα νέα προγράμματα για 55.000 δικαιούχους
Διαβάστε σχετικά!

ΟΑΕΔ

Η κ. Καραμεσίνη ανέφερε ότι η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ είναι επιβεβλημένη και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016 καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει η χρηματοδότηση του Οργανισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η διαβούλευση για την ολοκλήρωση του τρόπου της αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ γίνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Διοικούσα Επιτροπή και η ανάγκη για την Αναδιοργάνωση του Επιχειρησιακού Μοντέλου προέκυψε από την αύξηση του όγκου των ανέργων σε συνδυασμό με την αλλαγή της σύνθεσης τους.

Διάβασε επίσης:

Η αναδιοργάνωση θα κινηθεί μέσα σε 4 άξονες, πρώτον μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας σε ότι αφορά την απασχόληση, δεύτερον τη βελτίωση των πληροφοριακών συστημάτων του Οργανισμού και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του καθώς όπως σημείωσε ήδη από το νέο έτος η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Τρίτος άξονας θα είναι η στόχευση για βελτίωση των σχέσεων του εργοδότη με τον άνεργο, ενώ θα θεσμοθετηθεί και ο Εργασιακός Σύμβουλος για τον Εργοδότη. Επίσης, θα επιδιωχθεί συνεργασία του Οργανισμού με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο των νέων ενεργητικών προγραμμάτων που έχουν στόχευση συμβουλευτική, την κατάρτιση και την εγγυημένη απασχόληση.

Τέταρτος άξονας θα αφορά την αναβάθμιση των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στις οποίες μέσα στην κρίση σημειώθηκε μείωση 10.300 θέσεων. Η αναβάθμιση των σχολών θα γίνει μέσα από συνεχή ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών και τη δημιουργία ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Όπως τόνισε η κ. Καραμεσίνη καμιά μορφή μαθητείας δεν έχει αξία εάν δεν υπάρχουν στην αγορά θέσεις απασχόλησης για την απορρόφηση τους.

Στο πλαίσιο αυτών παράλληλα με τα ήδη τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθούν από τις αρχές του νέου έτους νέα Προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για περισσότερα από 55.000 άτομα τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;