Έρχεται γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ στις Ευρωπαϊκές πτήσεις!
Ο OTE θα αναλάβει τη λειτουργία τoυ σταθμού δορυφορικής πρόσβασης!

airplane-wifi

Τη δυνατότητα να παραμένουν συνεχώς συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο θα έχουν σύντομα και οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων εντός Ευρώπης, όπως γίνεται ήδη σε έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό διηπειρωτικών πτήσεων όπως και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Ευρώπη, βασικός «παίκτης» στην παροχή WiFi πρόσβασης στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια αεροπορικών πτήσεων θα είναι η Inmarsat που σε συνεργασία με την Deutsche Telekom δημιουργούν το European Aviation Network (EAN), το οποίο συνδυάζει δορυφορικές τεχνολογίες και υποδομές κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς προκειμένου να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στις αεροπορικές πτήσεις εντός της Γηραιάς Ηπείρου. Μάλιστα, ρόλο σε αυτό το δίκτυο θα έχει και ο όμιλος ΟΤΕ, καθώς η Inmarsat πρόκειται να εγκαταστήσει τον επίγειο δορυφορικό σταθμό του ΕΑΝ στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα.

Σύμφωνα με την “ΗΜΕΡΗΣΙΑ” ο επίγειος σταθμός θα αποτελέσει πύλη πρόσβασης για το νέο προηγμένο, υπό κατασκευή, δορυφόρο του Inmarsat με τον τελευταίο να επικοινωνεί με τον τερματικό εξοπλισμό των αεροσκαφών (MSS) και θα εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών Internet, που προσφέρει ο Inmarsat.

Σημειωτέον πως ο OTE θα αναλάβει τη λειτουργία τoυ σταθμού δορυφορικής πρόσβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;