Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας
Οδοιπορικό στον καταρράκτη του Σεπετού.

Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας - Καταρράκτης Σεπετού

Σε μία περιοχή καλά κρυμμένη και άγνωστη για τους περισσότερους, μακριά από την επίδραση της άμετρης ελληνικής τουριστικής ανάπτυξης, βρίσκεται ένας όμορφος καταρράκτης, που δημιουργεί ένα τοπίο μεγάλου ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για τον καταρράκτη του Σεπετού, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο στο χωριό Μοναστηράκι Ξηρομέρου, και αποτελεί μέρος του ποταμού Κεφαλόβρυσου, ο οποίος πηγάζει μέσα από το Μοναστηράκι, στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου και υπάρχουν αιωνόβια πλατάνια.

Ο καταρράκτης είναι ύψους 80 μέτρων και βρίσκεται σε μία δυσπρόσιτη για τους απλούς περιπατητές περιοχή. Ονομάζεται και “Λαμπάδα” πέρα από Σεπετός, λόγω της ευθύγραμμης πτώσης του νερού, αλλά και επειδή στην κορυφή είναι στενός και στη συνέχεια πλαταίνει, δίνοντας την όψη μίας λαμπάδας. Στην περιοχή μάλιστα βρίσκεται και ένα σπήλαιο, για το οποίο όμως δεν έχουμε στοιχεία, καθώς δεν έχει εξερευνηθεί ακόμη.

Ο συγκεκριμένος καταρράκτης, μας υπενθυμίζει τα πλούσια ύδατα που διαθέτει η γη του Ξηρομέρου, της οποίας το πρώτο συνθετικό είναι η λέξη “ξηρό”, κάτι που φαντάζει αστείο αν αναλογιστούμε τα νερά που την διαπερνούν και την ποτίζουν.

Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας - Καταρράκτης Σεπετού

Το σπάνιο μνημείο αυτό της φύσης, όπως και άλλα στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας (φαράγγι και καταρράκτες Αγίου Βαρβάρου, ποτάμι Νήσσας κ.ά.), πρέπει να προβληθούν και να αξιοποιηθούν με τον τρόπο που τους αρμόζει από τους αρμόδιους φορείς. Η περιοχή άλλωστε, διαθέτει όλα τα φόντα για μία σωστή και αξιόλογη τουριστική ανάπτυξη, πάντοτε χωρίς να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του τοπίου και των ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;