Κοτόπουλο “στρογκανόφ”. Ένα πολύ νόστιμο εύκολο και απλό πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Συνοδεύστε το με ζυμαρικά της αρεσκείας σας και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια “μπουκίτσες”
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. κοφτό γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος *
- 1/4 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε και το μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
- Προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 4 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να καούν.
- Προσθέτετε το ντοματοπελτέ το λεμόνι και το ζωμό κότας, ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση, μεταφέρετε το σοταρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 6-8 λεπτά μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος σιγοβράζετε για 2 λεπτά ακόμα. Αν η σάλτσα είναι αραιή αραιώστε σε λίγο νερό 1 κ.σ. αλεύρι ανακατεύετε να διαλυθεί καλά και το βάζετε στο φαγητό. Αφήνετε να πάρει μια βράση να πήξει και κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Συνοδεύετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας και γαρνίρετε προαιρετικά με τυρί προτίμησής σας τριμμένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
* Μπορείτε προαιρετικά να αντικαταστήσετε τη κρέμα γάλακτος με γιαούρτι.
Για περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Γραφικές Τέχνες
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Βούλα
Υπάλληλοι γραφείου
Μερική Απασχόληση
15-03-2024
Αργυρούπολη
590
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..