Σοκολατόπιτα γαρνιρισμένη με γλάσο σοκολάτας. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, αγαπημένο γλύκισμα, για όλες, τις ώρες, όλες τις περιστάσεις, όλες τις ηλικίες…
Σοκολατόπιτα γαρνιρισμένη με γλάσο σοκολάτας. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, αγαπημένο γλύκισμα, για όλες, τις ώρες, όλες τις περιστάσεις, όλες τις ηλικίες…
Υλικά συνταγής
Για τη σοκολατόπιτα:
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
11ο γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
1 κ.σ. κονιάκ
Για το γλάσο σοκολάτας:
80 γρ. κουβερτούρας
80 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τη κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με κακάο ή αλεύρι ελαφρώς ένα τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και το ανακατεύετε. Σε μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτετε τη λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτετε, σταδιακά, το μείγμα αλευριού-κακάου και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο την αφήνετε 5 λ να “σταθεί” και τη ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.
- Για το γλάσο σοκολάτας: Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη βάζετε σε μικρή κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει περιχύνετε τη σοκολατόπιτα.
Για περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Ηρακλειο
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..