9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - Docfest

9docfest-xalkida2015

H μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην πόλη τηςΧαλκίδας. Από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 και για έξι μέρες η καρδιά των Ελλήνων δημιουργών χτυπά δυνατά στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest.

 

Το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ- Docfest, πιστό στο ραντεβού του με τους δημιουργούς και το κοινό,  μας δίνει τη δυνατότητα,  για έξι ημέρες, να συμμετάσχουμε στον σχηματισμό ενός νέου αναδυόμενου ονείρου ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από το ελεύθερο βλέμμα των δημιουργών ντοκιμαντέρ .

 

Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον μέλος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Europe for Festivals, Festivals for Europe, μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ  που επιβραβεύει τα πλέον καινοτόμα καλλιτεχνικά φεστιβάλ, παρέχοντας τους το πιστοποιητικό αναγνώρισης EFFE Label.

 

Στην προσπάθεια συμβολής και στήριξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest,  συγκεντρώνει  και προβάλλει  ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς  οι οποίοι με όχημα την διεισδυτική ματιά τους ρίχνουν φως στις σκιές του σύγχρονου κόσμου.

 

Η έντονη και δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest όλα αυτά τα χρόνια το έχει αναδείξει σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και ουσιαστικό τόπο συνάντησης των δημιουργών.

 

Σε περιόδους κρίσης, η τέχνη αποτελεί ανάγκη. Προσφέρει έμπνευση, ανάταση, διέξοδο. Εμπνευσμένοικαλλιτέχνες άλλα και νέοι δημιουργοί που αφιέρωσαν το έργο τους στις αισθητικές αναζητήσεις ενός κινηματογράφου ανήσυχου και διερευνητικού μας δίνουν την ευκαιρία για 6 ημέρες, να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσα από 81 ιστορίες ταινιών όπου ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους.

 

Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 35 ταινίες-ντοκιμαντέρ.

 

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ταινίες ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο  αφιερωμάτων  και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς  Έλληνες κινηματογραφιστές.

 

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στα πλαίσια του αφιερώματος «Γνωριμία με Ξένες Κινηματογραφίες» πραγματοποιεί αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αργεντίνικο Ντοκιμαντέρ. Μέσα από 5 ντοκιμαντέρ που αφυπνίζουν τη σκέψη και γίνονται η κινητήριος δύναμη ποικίλων θεματικών και αισθητικών αναζητήσεων θα ταξιδέψουμε από 13 έως 18 Οκτωβρίου στον Αργεντίνικο Κινηματογράφο.

 

Όπως κάθε χρόνο στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις -ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclasses, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια , εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα- προσφέροντας  ένα χώρο ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

 

Οι αίθουσες προβολής μετατρέπονται σε χώρους οπού η έμπνευση, οι ιδέες, οι σκέψεις, τα προβλήματα, θέτουν τα νέα δεδομένα για το αύριο του ελληνικού κινηματογράφου.

 

Σας Καλωσορίζουμε Στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;