Είδαμε το Kiss me Kate στο Μέγαρο και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

1435632544 (1)

Πώς είναι δυνατόν η “Στρίγγλα που έγινε αρνάκι” να συνδέεται με ένα σύγχρονο μιούζικαλ, οι κλασικοί ήχοι της καμεράτα να πλέκονται μαζί με τους χορευτές στη σκηνή, το μπαλέτο να συναντά τις κλακέτες, το Broadway τον Σαίξπηρ, τα backstage της Νέας Υόρκης την ρομαντική Πάδοβα περασμένων αιώνων, η κλασική μουσική την τζαζ και οι ηθοποιοί να συνεργάζονται τόσο καλά με τους λυρικούς καλλιτέχνες; Είναι δυνατόν αν αυτό που παρακολούθησες χτες το βράδυ, ως θεατής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι το μιούζικαλ του Cole Porte, “Kiss me Kate” που ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του Broadway το 1948.

Ένα ζευγάρι ηθοποιών που κάποτε υπήρξε παντρεμένο πρωταγωνιστεί σε μία εκδοχή μιούζικαλ της Στρίγγλας που έγινε αρνάκι. Ανάμεσα στις πρόβες της παράστασης, αλλά και στα διαλείμματα της πρεμιέρας ξετυλίγεται η ερωτική τους ιστορίας, παράλληλα με την ερωτική ιστορία της Κατερίνας και του Πετρούκιου. Με αυτό τον τρόπο, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξέλιξη δύο ιστοριών αγάπης, οι οποίες παρά τους αιώνες που τις χωρίζουν δεν διαφέρουν και τόσο πολύ τελικά. Οι χαρακτήρες που περιστοιχίζουν τους δύο πρωταγωνιστές προκαλούν αβίαστα το γέλιο, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς αποτελούν κωμικές καρικατούρες μαφιόζων, πλοιάρχων και σοβαρών οικογενειαρχών.

Η Ειρήνη Καράγιαννη και ο Χάρης Ανδριανός στους κεντρικούς ρόλους μαγεύουν με τις λυρικές τους φωνές και την άνεση με την οποία υπηρετούν το είδος του μιούζικαλ. Εξίσου εντυπωσιακή και η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη, η οποία μας εξέπληξε με την καταπληκτική της φωνή και με το απαιτούμενο για το μιούζικαλ ταμπεραμέντο της. Συνολικά όλος ο θίασος ήταν εξαιρετικός, αποτελούμενος από πληθώρα γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών, οι οποίοι γεμάτοι κέφι χόρεψαν, τραγούδησαν και μας εντυπωσίασαν επί τρεισήμισι ώρες.

Η καμεράτα των Αθηνών υπό την μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου και την καθοδήγηση του Τζόν Τόντ γέμισε την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής με ήχους που ισορροπούσαν ανάμεσα στην όπερα και στην τζαζ μουσική και συνόδευσε αρμονικά τους ηθοποιούς πάνω στην σκηνή. Η σκηνοθεσία του Πάνου Μέξη και του Γιώργου Πέτρου και τα όμορφα σκηνικά της Αλεξίας Θεοδωράκη κατάφεραν να μας μεταφέρουν συνεχώς σε ένα ταξίδι μεταξύ της Πάδοβα, με τα γραφικά σοκάκια και τα πέτρινα σπιτάκια και των παρασκηνίων ενός θεάτρου, όπου οι αγχωμένοι συντελεστές προετοιμάζονται για την παράστασή τους.

Μετά από όλα αυτά, όταν ο πρωταγωνιστής για τελευταία φορά θα ρωτήσει την Kate “will you kiss me Kate?”, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτή θα το κάνει ξανά και ξανά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;