A Tim Maia Extravaganza: Την Παρασκευή 9 Οκτωμβρίου live @Gagarin

TimMaia_-web-731x1024

Μια βραδιά αφιερωμένη στον ίσως πιο αμφιλεγόμενο και εκρηκτικό μουσικό που πέρασε ποτέ από την Βραζιλιάνικη μουσική ιστορία.
Σε ένα μεγάλο event φόρο τιμής στον “Tiao”, τον Βαρόνο της Βραζιλιάνικης Soul, το πολυμελές γκρουπ Superbacana του Jef Maarawi (Egg Hell) θα διασκευάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την ενέργεια της θρυλικήςVitoria Regia, της πιστής μπάντας του Tim Maia.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας “Tim Maia” του Mauro Lima, ενός biopic το οποίο αφηγείται χωρίς ντροπές την ξέφρενη ζωή του Βραζιλιάνου θρύλου.

 

*** Λίγα λόγια για τον Tim Maia

Ο Tim Maia, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές στη χώρα του, ήταν ένας άνθρωπος περίπλοκος, από εκείνους που μοιάζουν ιδανικοί για να αφηγηθεί κανείς τη ζωή τους: μοναδική φωνή, χαρακτήρας δύσκολος, γεμάτος ζωντάνια αλλά και εκρήξεις, και θρυλικό ταμπεραμέντο. Εικονοκλάστης, τολμηρός, με χιούμορ, ηδονιστής – ένας αληθινός  rock star – ο Maia κινήθηκε με επιτυχία ανάμεσα σε διάφορα μουσικά είδη, από σόουλ μέχρι φανκ και από ντίσκο μέχρι μπαλάντες, ήταν ενεργός από τα 50s ως τον θάνατό του στα 90s και η δισκογραφία του είναι τεράστια, με εμβληματικές στιγμές. Τον Tim Μaia οι συμπατριώτες τους αποκαλούν “ψυχή της Βραζιλίας”, και μια βραδιά γεμάτη με τη μουσική και τα τραγούδια του θα σας δείξει γιατί: ο Tim Maia ήταν ο καλλιτέχνης που ήθελε τα πάντα σε μεγάλες ποσότητες, ακριβώς όπως και τον ήχο του. Είναι γνωστές, άλλωστε, οι παραινέσεις του προς τους ηχολήπτες:
“Περισσότερα μπάσα! Περισσότερες ψιλές! Περισσότερο reverb! Περισσότερα ΟΛΑ!”

*** O Jef Maarawi για τον Tim Maia

Ο Tim ήταν χοντρός, άσχημος, κακομαθημένος, φωνακλάς και συγκλονιστικά αγενής. Δεν είχε την φωνούλα του João Gilberto και ούτε τα καταγάλανα ματάκια του Chico. Είχε μια βροντερή φωνάρα την οποία ταλαιπωρούσε διαρκώς με ναρκωτικά και αλκοόλ και την απόλυτη δίψα για να πετύχει. Το είχε πάντα ως δεδομένο, ακόμα και όταν κυκλοφορούσε με παντόφλες και βρώμικα ρούχα στα μαγαζιά όπου τραγουδούσε, ένιωθε σίγουρος ότι θα έφτανε όλους αυτούς τους γνωστούς του από τα παιδικά χρόνια που είχαν αρχίσει να βρίσκουν χώρο μέσα στην Βραζιλιάνικη δισκογραφία με ένα πιο ροκ στοιχείο. Και έτσι με λίγη τύχη και πολλή αυθάδεια, έσκασε. Έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς στην ιστορία της Βραζιλίας, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα του, ακόμα και την ίδια του την καριέρα (σε μερικές περιπτώσεις).
Σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα θα έχω την απίστευτη τύχη να τραγουδήσω ανάμεσα σε άλλους 11 απίστευτους μουσικούς, το γκρουπ Superbacana, κομμάτια αυτού του κυρίου. Είναι κάτι που στήνεται με τρομερό κόπο και αγάπη και κάτι που θα ήθελα να έρθετε να ζήσετε μαζί μας.
Σας περιμένουμε ιδρωμένοι και με μπόλικο cowbell.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Προβολή της βραβευμένης ταινίας “Tim Maia” στις 20.30
Live Superbacana στις 23.00
Μετά το τέλος του live θα ακολουθήσουν DJ sets από τους Maia experts: Μανώλη Οικονόμου, Kafka και Kid Flicks στις 00.15

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 10 ευρώ, πόρτα 12 ευρώ με ποτό (caipirinha)
Σημεία προπώλησης: Viva.gr, Public, Tickethouse, Ticketpro.gr, Seven Spots, Ιανός, Παπασωτηρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
87 - 91
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΗΜ
48 - 37
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;