Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2015
Μάθε περισσότερα!

πολυτεχνείο Κρήτης

Είσαι φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης; Κάνε LIKE στο Φοιτητές Πολυτεχνείου Κρήτης για να είσαι ενημερωμένος σχετικά με τα τελευταία φοιτητικά νέα του Ιδρύματος!

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση«Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2015» στo Κτίριο Επιστημών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξωστρεφή δραστηριότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, θα εκτελέσουν πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και “μαγικά” αποτελέσματα, προκειμένου να κατανοήσουν βασικές αρχές Φυσικών Επιστημών. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα λειτουργήσει έκθεση “Junior Επιστήμονες 2015” με ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες από μαθητές του Δημοτικών σχολείων του νομού μας.

Η προστιθέμενη αξία και εκπαιδευτική συμβολή της εκδήλωσης αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και πρόκειται για μια διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική αλλά κυρίως την αγάπη μας για τα παιδιά. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν θα υπηρετούν μία εποικοδομητική διδακτική προσέγγιση με στόχο την “ανακάλυψη” και “κατασκευή” νέας γνώσης αλλά και την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης.

Πέρυσι στην εκδήλωση συμμετείχαν 16 εργαστήρια από όλες τις Σχολές του Ιδρύματος και περισσότεροι από 4000 επισκέπτες μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους γονείς τους, ενώ φέτος αναμένεται ακόμα μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

Για την διοργάνωση της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η εθελοντική εργασία φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, χάρη στους οποίους διαδίδεται η πρόκληση και το ενδιαφέρον της έρευνας στους τομείς των φυσικών επιστημών και της μηχανικής.

Καλούμε λοιπόν και φέτος τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης να δηλώσουν εθελοντική συμμετοχή στην «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2015».

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά, βοηθώντας στη διεξαγωγή της εκδήλωσης, καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής εθελοντή φοιτητή έως τις 2 Οκτωβρίου στη διεύθυνση http://survey.tuc.gr/77566/langel

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;