Τσίπρας - Κλίντον: Τι είπαν (και τα αγγλικά του Αλέξη)
Η αλήθεια είναι πως τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα έχουν βελτιωθεί αισθητά. Βέβαια όταν πέφτει απέναντι στη βαριά προφορά του Μπιλ του Κλίντον, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η αλήθεια είναι πως τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα έχουν βελτιωθεί αισθητά. Βέβαια όταν πέφτει απέναντι στη βαριά προφορά του Μπιλ του Κλίντον, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα σημεία:

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, και για πρώτη φορά γίνεται συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Πήραμε, είπε, μια δύσκολη απόφαση να μείνουμε στην Ευρωζώνη ακόμα και αν αυτό εμπεριέχει δυσκολίες» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι το προηγούμενο πρόγραμμα έφερε σκληρά μέτρα και ύφεση. Χαρακτήρισε το προηγούμενο Μνημόνιο κακή συνταγή, τονίζοντας ότι έφερε εσωτερική υποτίμηση στη χώρα.

“Το μήνυμά σας είναι βασικά ότι τα έχετε όλα υπό έλεγχο. Ότι θα λύσετε τα προβλήματα και ότι δεν πρέπει να περιμένουμε πλέον και πρέπει να αρχίσουμε να επενδύουμε. Έτσι δεν είναι;” σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και το ακροατήριο χαμογέλασε.

“Η συμφωνία που υπογράψαμε ήταν δύσκολη απόφαση και ο ελληνικός λαός αναγνώρισε τη μάχη που δώσαμε για να μείνουμε στην ΕΕ. Χρειάζεται να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την κατεύθυνση της Ευρώπης, γιατί η πολιτική της λιτότητας ήταν καταστροφική» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:«Τώρα, πρέπει να φέρουμε στο τραπέζι το πρόγραμμα της ανάπτυξης. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα έχει την ικανότητα να καλύψει τις ανάγκες της χωρίς υφεσιακά μέτρα. Εμείς θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας, αλλά είναι αναγκαίο και για την άλλη πλευρά να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα».

«Τώρα έχουμε πολιτική σταθερότητα. Δώσαμε μεγάλη μάχη και πήραμε μια δύσκολη απόφαση να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Με τη συμφωνία, η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Πιστεύω πως αυτή η απαίσια συζήτηση για το Grexit έχει τελειώσει» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
90'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
89'
0 - 2
Κλα
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;