Πρόγραμμα εύρεσης εργασίας «Δεσμός για τους Νέους»
Ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα εύρεσης εργασίας για νέους!

desmow

Τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε η εκστρατεία Greek Crowdfund, η οποία κινητοποίησε 13.885 συνανθρώπους μας από ολόκληρο τον κόσμο για έναν σκοπό: να βοηθήσουν έμπρακτα την ελληνική κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, μέσω του Δεσμού!

Όπως είπε ο Thom Feeney, εμπνευστής της εκστρατείας αυτής: «Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κρίση, όχι μόνο οικονομική κρίση, και είναι καιρός κάποιος να κάνει κάτι για αυτό.». Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες, με τη συγκινητική συμβολή χιλιάδων συνανθρώπων μας από 67 χώρες ολόκληρου του κόσμου, συγκεντρώθηκε το ποσό των 289.152 ευρώ*!

Ο Δεσμός είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους», το οποίο αφορά στην αξιοποίηση των πόρων που συγκεντρώθηκαν μέσω της εκστρατείας του Greek Crowdfund.

Μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους», ο Δεσμός θα υποστηρίξει κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών, για ένα έτος.

Φιλοδοξούμε το πρόγραμμα αυτό να αποτελέσει τη βάση για την άρτια εκπαίδευση και ένταξη νέων στο χώρο της κοινωφελούς προσφοράς, αλλά και οδηγό για την έναρξη ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος που θα αποσκοπεί στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ο Δεσμός θα συνεργάζεται άμεσα με τους φορείς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για την παρακολούθηση της προόδου και τα αποτελέσματα της εργασίας των ατόμων που θα επιλεγούν και θα αναρτά τακτικές ενημερώσεις στην ιστοσελίδα του, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) και το newsletter του.

Από τον Ιανουάριο του 2012, ο Δεσμός έχει καλύψει τις ανάγκες 455 Κοινωφελών φορέων με αγαθά η αξία των οποίων ξεπερνά τα 1.812.934 ευρώ. Για να επιτευχθεί αυτό, έχουν συνεισφέρει 205 εταιρείες και εκατοντάδες ιδιώτες, στο πλαίσιο ενός δυναμικού και βιώσιμου δικτύου.

Ορμώμενοι από τη νέα αυτή πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από έναν άνθρωπο και έγινε πραγματικότητα χάρη στη συμβολή χιλιάδων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι καθιστούν το έργο μας δυνατό και μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, όλοι μαζί, για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα!

Για να έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα «Δεσμος για τους Νέους» ακολουθήστε τις πρακτικές λεπτομέρειες της διαδικασίας:

  1. Αν είστε κοινωφελής οργανισμός, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον υποψήφιο της επιλογής σας και, εφόσον πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις, να ξεκινήσετε μαζί την προετοιμασία της αίτησης και τη συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών, προκειμένου να υποβληθεί η πρόταση από τον υποψήφιο.
  2. Αν είστε νέος 18 έως 28 ετών και άνεργος, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον κοινωφελή οργανισμό στον οποίο θα επιθυμούσατε να εργαστείτε και, εφόσον πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις, να ξεκινήσετε μαζί την προετοιμασία της αίτησης και τη συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών, προκειμένου να υποβάλετε ο ίδιος την πρότασή σας.

Καθώς κατανοούμε την ποικιλομορφία των αναγκών των κοινωφελών φορέων, το αντικείμενο της θέσης εργασίας μπορεί να είναι είτε ένα αυτόνομο, νέο έργο, είτε να αποτελεί μέρος των ήδη υφιστάμενων εργασιών του οργανισμού. Σε κάθε περίπτωση όμως, η θέση εργασίας θα πρέπει να είναι νέα και να αφορά την πρόσληψη ενός καινούριου ατόμου στον οργανισμό, ενώ ο κύκλος εργασιών της θέσης αυτής θα έχει μετρήσιμη συμβολή στο έργο του φορέα και στον αντίκτυπο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προτάσεις τους και κοινωφελείς οργανισμοί που δεν είχαν προηγούμενη συνεργασία με το Δεσμό.

Η καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των προτάσεων ορίζεται ως η Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Η πρόταση θα πρέπει να υποβληθεί από τον υποψήφιο σε συνεργασία με τον κοινωφελή οργανισμό και θα αξιολογηθεί ως προς την περιγραφή της θέσης εργασίας, τον αντίκτυπο στο έργο του οργανισμού και το κοινωνικό σύνολο, αλλά και το προφίλ του υποψηφίου.

Οι επιτυχόντες θα ανακοινωθούν έως τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 με απώτερο σκοπό, εκτός απροόπτου, να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα:

  1. Αίτηση Συμμετοχής (φόρμα ερωτήσεων).
  2. Επιστολή Επιθυμίας Συνεργασίας (πρότυπο).
  3. Όροι και Προϋποθέσεις – Διαδικασία και Χρονοδιάγραμμα.
  4. Συχνές Ερωτήσεις.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά όλες τις σχετικές πληροφορίες, προκειμένου να διασφαλίσετε την πληρότητα της πρότασής σας. Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Ειρήνη Παπαγιαννούλη στο irini.desmos@gmail.com και στα γραφεία του Δεσμού, στο 2169001320 και στην ιστοσελίδα: desmos.org.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;