Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Πότε θα ανακοινωθούν τα προγράμματα για τους 19.101 άνεργους

ΟΑΕΔ

Έτσι εκτιμάται ότι θα μπορέσει να επιταχυνθεί κάπως η διαδικασία και να προκύψουν σε δεύτερο χρόνο οι οριστικοί πίνακες. Υπενθυμίζεται ότι υπερέβησαν τις 110.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για να καλυφθούν 19.101 θέσεις απασχόλησης σε υπουργεία, περιφέρειες και Ασφαλιστικά Ταμεία. Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας, και αφετέρου στην υποστήριξη και βελτίωση συγκεκριμένων υπηρεσιών.

 

Διαβάστε αναλυτικά ΟΑΕΔ 2015: Αρχίζουν 2 προγράμματα για ανέργους και για νέους ελεύθερους επαγγελματίες

Τέτοιες είναι για παράδειγμα οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας (καθαριότητα υποδομών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας). Την ίδια στιγμή, προχωρά η τοποθέτηση των 2.417 δικαιούχων της β’ φάσης του προγράμματος σε θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το άτυπο «πάγωμα» που είχε δοθεί για τις εκλογές, έχει πλέον παρέλθει και οι δικαιούχοι οφείλουν να μεταβούν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) της περιοχής τους, για να πάρουν την απαραίτητη συστατική επιστολή και στη συνέχεια να πιάσουν δουλειά στη θέση εργασίας για την οποία έχουν επιλεχθεί. Προβλήματα όμως έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία της α’ φάσης.

Έχουν καταγγελθεί κρούσματα εκμετάλλευσης των εργαζομένων που εργάζονται με πεντάμηνη απασχόληση και μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας σε κάποιους Δήμους. Ήδη ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας έχουν λάβει γνώση ορισμένων υποθέσεων και έχουν σταλεί οι σχετικές οδηγίες προς τον ΣΕΠΕ για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Υπήρξαν για παράδειγμα καταγγελίες εργαζομένων που, ενώ η πρόσληψή τους, ήταν για θέσεις γενικών καθηκόντων, τους ζητήθηκε να εργαστούν στο νεκροταφείο του δήμου. Σε άλλους ζητήθηκε να εργαστούν νυχτερινές ώρες, πέραν του κανονικού ωραρίου τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλεπόταν από τη δημόσια πρόσκληση και τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, προσανατολίζονται να πάρουν τους δικαιούχους από αυτούς τους δήμους, στους οποίους δημιουργήθηκαν προβλήματα και να τους τοποθετήσουν σε άλλες θέσεις, για το ίδιο χρονικό διάστημα και με την ίδια αμοιβή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;