Reuters: H νέα γενιά εγκαταλείπει τον Τσίπρα!
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί το πιο δημοφιλές κόμμα στην ηλικιακή κατηγορία 18 - 24.

Αλέξης Τσίπρας

Με τον τίτλο «Η “χαμένη γενιά” του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τον Τσίπρα», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters εξετάζει τις συνέπειες που είχε η αλλαγή πλεύσης του κόμματος στους νέους.

Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, και αφού αναλύει την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να προχωρήσει σε εκλογές των Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα την αποχώρηση των 71, σημειώνει πως ο Α. Τσίπρας μέσα στην επτάμηνη διακυβέρνηση, υπό την πίεση των δανειστών, έκανε πίσω στις προεκλογικές υποχρεώσεις του να σταματήσει τη λιτότητα.

«Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν τελειωμένη. Ελάχιστοι έχουν μείνει πίσω», δήλωσε ένα από τα μέλη που αποχώρησαν.

«Ο Τσίπρας αποφάσισε να προχωρήσει σε εκλογές με σκοπό να ανανεώσει την εντολή του λαού, γεγονός που θα του έδινε μεγαλύτερη άνεση στην εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου. Αλλά το ποσοστό δεν ήταν το αναμενόμενο αφού αυτή το βδομάδα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είδε μια δημοσκόπηση να δίνει το προβάδισμα στο κόμμα της μέχρι χθες αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία».

Όπως συμπληρώνει το Reuters, oι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σαφή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και μια ταυτόχρονη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας. Μελετώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γκάλοπ, διαπιστώνει κανείς πως χάνει μεγάλο μέρος από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που βρίσκονται μεταξύ 18-24, μια ηλικιακή κατηγορία που αποτελούσε κάποτε τη ραχοκοκαλιά του κόμματος.

Όπως σημειώνει το Reuters, το πιο δημοφιλές κόμμα σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ένα διασπασμένο εκλογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να σημάνει μεγαλύτερη αναταραχή για μια χώρα που ταλανίζεται από την ύφεση και την υψηλή ανεργία, και το ρίσκο να θέσει σε κίνδυνο την υλοποίηση του προγράμματος διάσωσης που θα επανεξετασθεί από τους πιστωτές, τον Οκτώβριο.

«Αυτές οι εκλογές ξεκίνησαν ως κάτι «εύκολο» για τον Τσίπρα αλλά έχουν εξελιχθεί σε κάτι πολύ περίπλοκο», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc, Θωμάς Γεράκης.

«Και το βασικό ερώτημα σ’ αυτό τον αγώνα είναι τι θα επιλέξουν οι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα καταφέρει ο Αλέξης να τους συσπειρώσει»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;