Μεταπτυχιακά 2015: Υποβολή αιτήσεων για μεταπτυχιακό στα πετρέλαια
Οι εγγραφές κλείνουν τέλη Σεπτεμβρίου

ελπε

Ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρώτο διατμηματικό μεταπτυχιακό στους υδρογονάνθρακες, που στόχο έχει να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά επιστημόνων στον τομέα.

Τις νέες αυτές προοπτικές δημιούργησε η προσπάθεια για δυναμική είσοδο της χώρας μας στην αγορά υδρογονανθράκων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέσσερα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΔΜΠΣ) με τίτλο «Ερευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων».

Στο ΔΜΠΣ συμμετέχουν το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνονται τα μαθήματα (Επισπεύδον Τμήμα), η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δείτε περισσότερα μεταπτυχιακά εδώ

Το ΔΜΠΣ ξεκινάει για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015, και οι αιτήσεις για υποψηφιότητες θα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα θα γίνονται στο ΑΠΘ με διδάσκοντες από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, από άλλα πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής, εξωτερικούς συνεργάτες, στελέχη της Πετρελαϊκής Βιομηχανίας (ΕΛ.ΠΕ., Energean-Oil & Gas, κ.ά.), με ειδικές διαλέξεις και εισηγήσεις σε εφαρμοσμένα αντικείμενα. Στόχος του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών είναι να δημιουργήσει αποφοίτους ικανούς να ανταποκριθούν σε διεθνές επίπεδο στις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Πετρελαϊκής Βιομηχανίας και φυσικά να αποτελέσουν στελέχη στη νέα αναδυόμενη ελληνική πετρελαϊκή αγορά εργασίας. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τη Γραμματεία του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, καθηγητής Κοιτασματολογίας Πετρελαίου ΑΠΘ.

Πηγή: Καθημερινή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;