Δείτε τη λίστα με 7 πόλεις που σε 10 χρόνια από σήμερα θα είναι οι πιο πλούσιες!
Η οικονομία μεταβάλλεται συνεχώς και χώρες που δεν είναι στον "χάρτη" με τις πιο πλούσιες χώρες θα εμφανιστούν ξαφνικά σε όλες τις σχετικές λίστες!

Doha City, Qatar 2009

Η οικονομία μεταβάλλεται συνεχώς και χώρες που δεν είναι στον “χάρτη” με τις πιο πλούσιες χώρες θα εμφανιστούν ξαφνικά σε όλες τις σχετικές λίστες!

1. Ντόχα, Κατάρ

Η Ντόχα προβλέπεται να είναι μία από τις σημαντικότερες ανερχόμενες δυνάμεις σε όρους κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Το Κατάρ συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των πλουσιότερων χωρών του κόσμου και έχουν δρομολογηθεί τεράστιες επενδύσεις ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022.

2. Μπέργκεν, Νορβηγία

Πρόκειται για τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Νορβηγίας. Βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή της οικονομίας της χώρας και αναμένεται να εξελιχθεί σε μία από τις πλουσιότερες πόλεις παγκοσμίως. Η πόλη Μπέργκεν αποτελεί κομβικό σημείο για την ενεργειακή βιομηχανία της Νορβηγίας, της ναυτιλίας και της θαλάσσιας έρευνας.

3. Τρόντχαιμ, Νορβηγία

Άλλη μία νορβηγική πόλη στη λίστα. Πρόκειται για την γενέτειρα της κινητής τεχνολογίας. Από το 1980 η πόλη του Τρόντχαιμ διαθέτει ακμάζουσες τεχνολογικές εταιρείες, ενώ σήμερα απαριθμεί περισσότερες από 550 startup με 10.000 εργαζομένους.

4. Hwaseong, Νότια Κορέα

Η Hwaseong είναι μία ακμάζουσα πόλη στα νότια της Σεούλ, αν και δεν είναι ευρέως γνωστή έξω από τη Νότια Κορέα. Σε αυτή βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παγκόσμιας έρευνας της Hyundai και της Samsung, καθώς και ναυαρχίδα των Kia και LG Electronics.

5. Asan, Νότια Κορέα

Όπως και η γειτονική της Hwaseong, η Ασάν είναι πατρίδα πολλών μεγάλων βιομηχανικών συγκροτημάτων. Απολαμβάνει τα οφέλη του να είναι κοντά στο λιμάνι της Pyeongtaek, το οποίο είναι το πλησιέστερο λιμάνι στην Ανατολική Κίνα και ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

6. Rhine Ruhr, Γερμανία

Η πόλη αυτή αποτελεί ήδη μία από τις πιο επιτυχημένες αστικές περιοχές στη Γερμανία, ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, πίσω από το Παρίσι και το Λονδίνο. Πολλά εργοστάσια παραγωγής της γερμανικής βιομηχανίας και οικονομίας εδρεύουν στην περιοχή.

7. Μακάο, Κίνα

Το Μακάο είναι ενδεικτικό παράδειγμα του πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα. Η πόλη που αναμένεται να βρίσκεται μεταξύ των πλουσιότερων του πλανήτη μέχρι το 2015, στο τέλος του προηγούμενου έτους υπέστη ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα. Η οικονομία της υποχώρησε κατά 17% μετά την εκστρατεία πάταξης της διαφθοράς στα καζίνο της περιοχής, που ήταν η κινητήριος δύναμη της οικονομικής ζωής της πόλης. Ωστόσο, η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει το επόμενο έτος, καθώς η πόλη διαθέτει κι άλλες πηγές εισοδήματος για να ανακτήσει τη δυναμική της.

Πηγή: fortunegreece.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;