Οι αλλαγές στην Γ' Λυκείου και στις Πανελλήνιες το 2016
Δες εδώ όλες τις info!

Το εξεταστικό σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων για το ερχόμενο εκπαιδευτικό έτος, δηλαδή το 2016, πρόκειται να είναι μεικτό. Αυτοί που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα είναι τόσο οι μαθητές που ξεκινούν σε λίγες ημέρες την Γ’ Λυκείου, όσο και όσοι υποψήφιοι δεν εισήχθησαν φέτος σε κάποια σχολή της αρεσκείας τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, όσοι υποψήφιοι έδωσαν φέτος Πανελλήνιες κι επιθυμούν να δώσουν και του χρόνου, έχουν την επιλογή να εξεταστούν είτε με το παλιό εξεταστικό σύστημα που ίσχυε μέχρι φέτος, δίνοντας δηλαδή εξετάσεις σε έξι μαθήματα, είτε με το νέο, δηλαδή δίνοντας τέσσερα μαθήματα.

Ασφαλώς, έχουν και την εναλλακτική να διατηρήσουν τη φετινή τους βαθμολογία και να δώσουν με το 10%, συμπληρώνοντας μόνο το βιογραφικό.

Στο σχέδιο νόμου “Ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις” υπάρχει άλλωστε και η συγκεκριμένη πρόβλεψη.

Αναλυτικότερα, στο άρθρο 58 αναφέρεται ότι όσοι υποψήφιοι θέλησαν να εξεταστούν με το παλιό σύστημα θα διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, το οποίο πρόκειται να καθοριστεί κατόπιν απόφασης του Υπουργού Παιδείας.

Στην περίπτωση πάλι που οι υποψήφιοι επιλέξουν το νέο σύστημα εισαγωγής, γίνεται σαφές ότι δεν θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό, ενώ θα πρέπει να καταθέσουν εντός προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στη Γ’ Λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, και στην οποία θα δηλώνουν την ομάδα προσανατολισμού στην οποία θέλουν να καταταχθούν, καθώς και σε ποια μαθήματα θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σχετικά με τα Επιστημονικά Πεδία:

Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία από τις Ομάδες Προσανατολισμού. Τα τμήματα των ιδρυμάτων κατατάσσονται σε πέντε επιστημονικά πεδία που ορίζονται ως εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες της Εκπαίδευσης

5ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;