Νερό με λεμόνι: Τι πρόβλημα δημιουργεί;
Δείτε γιατί πρέπει να προσέξετε!

νερό με λεμόνι

Αρκετές διασημότητες, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Άνιστον και η Κλόντια Σίφερ, συνηθίζουν να ξεκινούν τη μέρα τους με ένα χλιαρό ποτήρι νερό με λεμόνι για να αποτοξινώσουν τον οργανισμό τους, να διευκολύνουν την πέψη και να καταπολεμήσουν το στομαχόπονο.

Οι οδοντίατροι ωστόσο προειδοποιούν πως η επίμονη μόδα είναι καταστροφική για τα δόντια! Η οξύτητα του ποτού, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να οδηγήσει σε αποχρωματισμό ή στο σχηματισμό κηλίδων.

Ο καθηγητής Damien Walmsley, επιστημονικός σύμβουλος του Βρετανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου, αναφέρει πως αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν υποδείξει πως όσο πιο όξινο είναι ένα ρόφημα, τόσο περισσότερο φθείρει τα δόντια. Επισημαίνει ακόμη, ότι ο χυμός του λεμονιού είναι ιδιαίτερα βλαβερός από την άποψη αυτή, καθώς έχει pH 2 με 3, και το ζεστό νερό εντείνει τις αρνητικές επιδράσεις, επειδή η διάβρωση του σμάλτου είναι εντονότερο σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι ειδικοί συνιστούν να πίνουμε σχεδόν όλα τα ποτά και τα ροφήματα με καλαμάκι και μάλιστα να τα πίνουμε μονομιάς, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την επαφή του υγρού με τα δόντια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;