Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2015: Όλες οι εκδηλώσεις!
Η τελευταία αυγουστιάτικη πανσέληνος έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιούνται υπέροχα events!

panselinos_2013_680_286336_0TM996

Η τελευταία αυγουστιάτικη πανσέληνος έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιούνται υπέροχα events!

Πάμε να δούμε τους χώρους που θα είναι ανοικτοί ως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο είναι:

Tο Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει με tango argentinο. Στον προαύλιο χώρο χορογραφίες tango θα παρουσιάσουν διεθνείς καλλιτέχνες και στη συνέχεια κοινό και επισκέπτες καλούνται να χορέψουν στους ρυθμούς του tango, με μουσική από την ορχήστρα του Μάριου Στρόφαλη. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος από τις οκτώ το βράδυ θα είναι ελεύθερη.

Σούνιο: Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι προσβάσιμος στο κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Νομισματικό Μουσείο: Βραδιά τζαζ και σουίνγκ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου με την η Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη.

Μουσικές από τον κινηματογράφο θα ερμηνεύσουν στο μικρό θέατρο έξω από τον Κεραμεικό το σύνολο, Μουσικά Εικονογραφημένα.

Στην Ελευσίνα (Σαβίνα Γιαννάτου), στη Βραυρώνα (βραδιά τζαζ με τον Δημήτρη Βασιλάκη) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Δεκάδες εκδηλώσεις θα γίνουν τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου σε όλη τη χώρα, με τη συνεργασία τοπικών αρχών και φορέων. Στο Κάστρο της Καλαμάτας προβολή της ταινίας του Φελίνι, «Στο φως του φεγγαριού», στην Αμφίπολη, συναυλία Θάνου Μικρούτσικου με Γιάννη Κότσιρα και Αφροδίτη Μάνου, στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου θα παρουσιαστεί το μιούζικαλ, «Μελωδία της Ευτυχίας», Δημήτρης Παπαδημητρίου και Φωτεινή Δάρρα στο Αγρίνιο – θέατρο Στράτου, Παντελής Θαλασσινός στον αρχαιολογικό χώρο Προέρνας – Δομοκός και πολλές άλλες.

Τo Κάστρο Τρικάλων, το Σάββατο 29 Αυγούστου, θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων μουσική εκδήλωση με τίτλο “Νότες Πανσελήνου στο Κάστρο Τρικάλων” και τραγούδια από Ομάδα Καλλιτεχνών της πόλης με τη συνοδεία ορχήστρας.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου, στη Σάμο, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 μουσική εκδήλωση «Φεγγάρι, μάγια μου’ κανες» με την Ζαφειρώ Χατζηφωτίου (τραγούδι) και τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου (κιθάρα). Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός έως τις 23:30.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Κηρύκου, στην Ικαρία, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών Ικαρίας και τον Δημήτρη Λιγνό. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από 20:30 έως 23:30.

Υπενθυμίζεται ότι ο πίνακας των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού www.yppo.gr καθώς επίσης ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

Στις 29 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου και προσκαλεί το κοινό να γνωρίσουν κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης μετά μουσικής.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις Ιστορίες της Σελήνης, που θα αφηγηθούν οι αρχαιολόγοι και οι ξεναγοί του μουσείου, στους επισκέπτες, με μουσική συνοδεία.

Η είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ελεύθερη σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης (από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα) όπως και οι αφηγήσεις των Ιστοριών που θα διαρκέσουν από τις 20.30 ως τις 22.30.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Μουσείου: www.namuseum.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4891

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;