40 πράγματα που καταλαβαίνει μονάχα μια γυναίκα που μεγάλωσε στα '90s!
Πάμε μια βόλτα "down memory lane"; Ένα epic νοσταλγικό αφιέρωμα στα πράγματα που αγάπησε όποια γυναίκα μεγάλωσε στα '90s!

Κι όταν λέμε ’90s, εννοούμε ασφαλώς στη δεκαετία του 1990, aka. στην περίοδο 1990 – 2000 να ήταν πιτσιρίκι.

Ως γνωστόν, κάθε γενιά έχει τα δικά της ξεχωριστά πράγματα που απολαμβάνει, έτσι και η δικιά σου είχε την μόδα της στα ρούχα, τα παιχνίδια της, τις δικές τις (ανθυγιεινές) νοστιμιές, τα τεχνολογικά της gadgets, αλλά και τις “τάσεις” της τότε εποχής στη μουσική, στις τηλεοπτικές σειρές κτλ.

Στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις τα 40 πράγματα που μονάχα μια γυναίκα που μεγάλωσε στα ’90s αναγνωρίζει και αναπολεί με νοσταλγία:

1. Τα τσόκερ κολιέ, που μέχρι να τα συνηθίσεις να τα φοράς ένιωθες -κυριολεκτικά- να σε πνίγουν.

2. Η τσίχλα σε μορφή ταινίας που ήταν πραγματικά ατελείωτη και που δεν σταματούσες μέχρι την τελειώσεις ολόκληρη βέβαια.

3. Οι μπουγελόφατσες οι οποίες αποτελούσαν στάνταρ παιχνίδι σου/ αξεσουάρ σου ολόκληρο το καλοκαίρι, κι όχι μόνο στην παραλία.

4. Οι τσίχλόφουσκες με την “δροσοσταγόνα” με τις οποίες μπορούσες να κάνεις τις πιο πελώριες φούσκες, και που παρόλο που ήταν τίγκα στη ζάχαρη μετά από ένα δεκάλεπτο περίπου γίνονταν εντελώς άγευστες.

5. Το walkman και αργότερα το discman που τα έπαιρνες παντού μαζί σου, κι όταν το περιβάλλον στο οποίο βρισκόσουν ήταν οικείο, χόρευες κιόλας σαν το “αγριοκάτσικο”.

6. Οι ευχούληδες τους οποίους υπάρχει πιθανότητα να είχες λατρέψει περισσότερο ακόμη και από τις κούκλες σου γιατί πολύ απλά λάτρευες την ιδέα ότι μπορεί και να σου εκπλήρωναν τις ευχές σου. Συν του ότι ήθελες να τους αποκτήσεις όλους, γιατί λόγω του διαφορετικού τους χρώματος στα δικά σου μάτια φάνταζαν σαν να είναι ο καθένας μοναδικός.

7. Τα αυτοκόλλητα σκουλαρίκια που ήταν πολύχρωμα, μικροσκοπικά και με τέλεια σχέδια, και που ακόμη κι όταν δεν είχες τρυπήσει τα αυτιά σου ώστε να μπορείς να φορέσεις τα κανονικά, εκείνα ήταν η τέλεια και εντελώς εύκολη λύση. Άσε που σε έκαναν να αισθάνεσαι όταν τα φορούσες ότι είσαι και μεγαλύτερη από ότι στην πραγματικότητα, κι αυτό σου φαινόταν εντελώς cool!

8. H “τυχερή” σακούλα που κάθε φορά που σου την αγόραζαν οι δικοί σου ξετρελαινόσουν από τη χαρά σου γιατί είχες πάντα την ανυπομονησία να δεις τι σου είχε τύχει την κάθε φορά από παιχνιδάκια και ζαχαρωτά.

9. Το δαχτυλίδι που άλλαζε χρώμα αναλόγως της διάθεσής σου. Στην πραγματικότητα βέβαια (ελπίζω να μη το μαθαίνεις από μένα τώρα) άλλαζε μονάχα 2-3 χρώματα, και η εναλλαγή τους είχε να κάνει με τη θερμοκρασία του σώματός σου, κι όχι της διάθεσής σου. Ασφαλώς, το τέλειο ήταν ότι αυτομάτως σου έφτιαχνε η διάθεση λόγω της εναλλαγής των χρωμάτων του.

10. Τα παντελόνια γυμναστικής με κουμπάκια σε όλο το πλαϊνό μέρος του ποδιού που τώρα πλέον που έχεις μεγαλώσει είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις την έκταση του συγκεκριμένου στιλιστικού “εγκλήματος” που αποτελεί το ρούχο αυτό από μόνο του.

11. Το πολυαγαπημένο παιχνίδι Viewmaster στο οποίο έβλεπες μια ολόκληρη ιστορία, αλλάζοντας απλά τις στρογγυλές κάρτες που περιλάμβαναν με τη σειρά εικόνες film.

12. Το δαχτυλίδι – γλειφιτζουριού που ήταν εξορισμού super λόγω της διπλής του χρήσης. Και το “μόστραρες” ως κουμουτσο-δαχτύλιδο και στη συνέχεια το απολάμβανες.

13. Τα περιοδικά “Μανίνα”, “Κατερίνα”, “Αφισόραμα” κ.ά. με τα οποία μεγάλωσες και τα έκανες συλλογή, ή μπορεί και να τα αντάλλασσες με φίλες σου.

14. Τα τρελόμπαλα, τα οποία ασφαλώς και αγόραζες μανιωδώς και που συνήθως η μητέρα σου έβρισκε παντού διασκορπισμένα στο πάτωμα όταν σκούπιζε.

15. Τα βραχιολάκια από πολύχρωμες καραμέλες τα οποία δεν έμεναν ολόκληρα για πολύ.

16. Τα χοντροκομμένα στυλό με τα πολλά μελάνια, στα οποία πιέζοντας το αντίστοιχο έμβολο έγραφες και με το ανάλογο χρώμα, που όμως -λόγω του μεγάλου μεγέθους τους- ήταν εντελώς άβολα για να γράφεις με αυτά πολύ ώρα.

17. Το σχοινάκι, με το οποίο συναγωνιζόσουν με τις φίλες σου, κρατώντας σκορ, για το ποια θα κάνει για περισσότερη ώρα.

18. Το λαστιχάκι – scrunchy που το φόραγες με καμάρι κιόλας στα μαλλιά, και που τώρα όταν βλέπεις τον εαυτό σου σε φωτογραφίες με αυτό απλά αναρωτιέσαι “τι σκεφτόσουν ακριβώς όταν το φορούσες”.

19. Το χάρτινο παιχνίδι της τύχης που κατέληγε σε κάποιο συμπέρασμα αναφορικά με το μέλλον σου, όπως το τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις, ή το τι θα συμβεί στην ερωτική σου ζωή.

20. Οι τάπες! Που και συλλογή τις έκανες, και που σου έδιναν την ευκαιρία να παίζει και με αγόρια, πράγμα που δεν συνέβαινε με άλλα παιχνίδια.

21. Τα καραμελάκια που τα τοποθετούσες σε εκείνη την ειδική συσκευή-παιχνίδι που είχε το σχήμα κάποιοι ζώου, ή κάποιου διάσημου cartoon.

22. H κασετίνα – “πολυεργαλείο” που είχες απίστευτα πολλές θήκες για όλα σου τα πράγματα.

23. Το total jean look που το είχες “ασπαστεί” ευλαβικά για ένα χρονικό διάστημα, και χωρίς απαραίτητα να σου ταιριάζει.

24. Οι καραμέλες γάλακτος (απλά… #slurp).

25. Τα σχολικά λευκώματα στα οποία έγραφες “βαρύγδουπες” ερωτήσεις και πλέον έχεις στην κατοχή σου τα τετράδια με τις πιο “strange” απαντήσεις των συμμαθητών σου.

26. Το σπαστό ποτηράκι που έπαιρνες μαζί σου στο σχολείο.

27. Το ότι σε κάθε αρχή της σχολικής χρονιάς “έντυνες” τα βιβλία και τα τετράδια σου με το ειδικό διάφανο χαρτί. Εντάξει, για να λέμε την πάσα αλήθεια οι γονείς σου στα “έντυναν”.

28. Τα υπερβολικά κοντά crop tops.

29. Tα χνουδωτά στυλό.

30. Οι στρογγυλές στέκες για τα μαλλιά που στην πραγματικότητα ταίριαζαν σε ελάχιστες κοπέλες, κι όχι σε όλες όσες τις φορούσαν.

31. Τα αθλητικά με φωτάκια, που “λύσσαξες” για να στα αγοράσουν, αλλά που σε έκαναν τρελά ευτυχισμένη απλώς επειδή λαμποκοπούσαν σε κάθε σου βήμα.

32. Εκείνα τα μικροσκοπικά κοκαλάκια για τα μαλλιά (“ψείρες” νομίζω τα έλεγαν) με τα οποία κατέληγες να κάνεις στον εαυτό σου κάτι απερίγραπτα χτενίσματα.

33. Τα πολύ, πολύ όμως, χαμηλοκάβαλα jeans τα οποία κάθε φορά που καθόσουν φαινόταν “φόρα-παρτίδα” το εσώρουχό σου.

34. Οι δραχμές. Γιατί εσύ τις έζησες μέχρι μια κάποια ηλικία σου. Για σένα η φράση “η ισοτιμία δραχμής με ευρώ είναι: 1 ευρώ = 340.75”.

35. Το χτένισμα μαλλιού με τοστιέρα με αισθητικό αποτέλεσμα “πεκινουά”.

36. Οι βιντεοκασέτες. Σε αυτές έβλεπες όποια καινούρια ταινία κυκλοφορούσε.

37. Οι χλαπάτσες.

38. Το ότι στο σπίτι τσακωνόσουν στάνταρ με κάποιο μέλος της οικογένειας σου για το τι θα δείτε: “Χτυποκάρδια στο Beverly Hills” ή “Baywatch”, τα οποία παίζονταν την ίδια ώρα σε διαφορετικά κανάλια.

39. “Λάμψη” και “Καλημέρα Ζωή”. Γιατί εσύ ξέρεις από πρώτο χέρι τι εστί Νίκος Φώσκολος.

40. Τα συγκροτήματα της pop μουσικής που άκουγες φανατικά, αγοράζες τα CD τους και είχες γεμίσει το δωμάτιό σου με αφίσες τους: “Spice Girls”, “Backstreet Boys” και “‘N Sync”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 9 
 1