Συνελήφθη 30χρονος για απάτη μέσω διαδικτύου!
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση του αποτελεί παγκόσμιο είδος διάπραξης απατών, οι οποίες είναι γνωστές ως «Νιγηριανές απάτες μέσω Διαδικτύου».

internet-2-thumb-large

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση του αποτελεί παγκόσμιο είδος διάπραξης απατών, οι οποίες είναι γνωστές ως «Νιγηριανές απάτες μέσω Διαδικτύου».

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων από τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία ο συλληφθείς είχε αγοράσει επτά διαφορετικά προϊόντα μεγάλης αξίας από γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών και αγοραπωλησιών του Διαδικτύου.

Οπως διαπιστώθηκε, είχε πραγματοποιήσει τις αγορές αυτές προσκομίζοντας αλλοιωμένα-πλαστογραφημένα αποδεικτικά συναλλαγών μεταφοράς χρημάτων, στα οποία φαινόταν ψευδώς ότι είχε πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πύλης μεταφοράς χρημάτων, από λογαριασμούς του προς λογαριασμούς εμπόρων διαδικτυακών καταστημάτων.

Ενημερώθηκαν οι τελωνειακές Αρχές, οι οποίες εντόπισαν τα εν λόγω δέματα, που παραδόθηκαν στο αρμόδιο υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα, ενώ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε επικοινωνία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, τηλεπικοινωνιών και τα ΕΛ.ΤΑ., με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του Νιγηριανού στις επίμαχες απατηλές αγορές.

Τη Δευτέρα, σε αστυνομική επιχείρηση στα ΕΛ.ΤΑ., απ’ όπου ο δράστης επρόκειτο να παραλάβει τα προϊόντα που είχε παραγγείλει με απατηλό τρόπο, ο 30χρονος συνελήφθη τη στιγμή που τα παραλάμβανε, επιδεικνύοντας πλαστό δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού.

Σε έρευνες στο σπίτι του και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά δέματα με διάφορα προϊόντα που είχε παραγγείλει με τον απατηλό αυτό τρόπο, δύο κινητά τηλέφωνα, πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού, καθώς και αποδεικτικά έγγραφα σχετιζόμενα με τις αξιόποινες πράξεις του.

Τα κατασχεθέντα τηλέφωνα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τη συμμετοχή του 30χρονου και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Ηταν ήδη σεσημασμένος, καθώς με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε διαταχθεί η σύλληψη και φυλάκισή του στις φύλακες Ναυπλίου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Με τη σε βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου, χρήση πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία μετά χρήσεως, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;