Τέσσερις ενδείξεις ότι αισθάνεστε μόνοι
Και ας μη το καταλαβαίνετε!

μοναξιά

Μπορεί να έχετε μετακομίσει σε νέα πόλη, να περνάτε έναν χωρισμό ή μία απόλυση. Κάτι από τα παραπάνω μπορεί να σας έχει κάνει να νιώσετε μόνοι. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας ανησυχήσει, αφού το αίσθημα της μοναξιάς είναι φυσιολογικό, εκτός και αν περάσει τα όρια μπορεί να βλάψει το μυαλό και το σώμα σας. Εάν θέλετε να δείτε αν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διαβάστε τις τέσσερις παρατιθέμενες ενδείξεις.

1. Βλέπετε τηλεοπτικές σειρές με τις ώρες

Μήπως έχετε δει μέσα σε μία μέρα 5 από τις 10 σεζόν των Friends; Μπορεί να μην νιώθετε μοναξιά, αλλά έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας έδειξε ότι όσοι νιώθουν μοναξιά ή κατάθλιψη είναι πιο πιθανό να ξοδεύουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους βλέποντας σειρές ή ταινίες. Σίγουρα, οι σειρές αποτελούν διασκέδαση για πολλούς ανθρώπους, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε και διαπροσωπικές επαφές,

2. Γνωρίζετε πως πρέπει να συμπεριφέρεστε σε κοινωνικές καταστάσεις, αλλά έχετε πρόβλημα να το κάνετε πράξη

Μετά από μία σειρά πειραμάτων στο Κολλέγιο Franklin & Marshall, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που είναι μόνοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ποιες κοινωνικές δεξιότητες πρέπει να έχει κάποιος αλλά νιώθουν υπερβολική πίεση όταν χρειάζεται να το κάνουν πράξη οι ίδιοι. Αν έχετε πρόβλημα να πιάσετε συζήτηση σε μία κοινωνική περίσταση, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είστε πολύ καλύτεροι από όσο νομίζετε.

3. Το να είστε μόνοι σας δεν μοιάζει με διακοπή, αλλά σας κάνει να νιώθετε μοναξιά

Το να νιώθει κανείς μοναξιά είναι εντελώς διαφορετικό από το να περνάει λίγο χρόνο με τον εαυτό του από επιλογή.

4. Είστε φανατικός χρήστης του Facebook

Έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κάνουν χρήση του Facebook, όταν νιώθουν μόνοι. Αν και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν αυτομάτως πιο μόνους, το να παρακολουθεί κανείς συνεχώς τη ζωή των άλλων μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;