Η στάση του σώματος επηρεάζει την διάθεσή μας!
Δείτε αν ο τρόπος με τον οποίο περπατάτε σας επηρεάζει θετικά ή αρνητικά!

περπάτημα

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί και δημοσιευθεί στο παρελθόν, οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν την τάση να περπατούν πιο καμαρωτά και ανάλαφρα. Τώρα, ερευνητές από τον Καναδά έρχονται να μας πουν, ότι η σχέση διάθεσης και βαδίσματος είναι αμφίδρομη!

Αλλάζοντας συνειδητά τον τρόπο που περπατάμε μπορούμε να ενισχύσουμε τη διάθεσή μας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry”.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη πως η διάθεσή μας επηρεάζει τη στάση του σώματος και το περπάτημά μας, καθώς το αίσθημα της θλίψης συνοδεύεται κατ’ εξοχήν από την πρόσθια κλίση των ώμων και το καμπούριασμα της πλάτης. Αντιθέτως, η χαρά συνοδεύεται από το ανάλαφρο περπάτημα και την ανύψωση του θώρακα.

Η νέα μελέτη καταδεικνύει όμως ότι ισχύει και το αντίθετο. Εάν δηλαδή υιοθετήσουμε μια διαφορετική στάση σώματος η διάθεσή μας μπορεί να αλλάξει.

Κατά την διεξαγωγή του πειράματος, διαπιστώθηκε πως όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να περπατήσουν «θλιμμένα», σκύβοντας τους ώμους τους προς τα εμπρός και κουνώντας ελάχιστα τα χέρια τους, η διάθεσή τους ήταν χειρότερη.

Τα επίπεδα της διάθεσης μετρήθηκαν με βάση το πόσες θετικά ή αρνητικά φορτισμένες λέξεις μπορούσαν να θυμηθούν από μια λίστα που τους είχαν δώσει οι ερευνητές.

Παλαιότερες σχετικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη έχουν παρόμοιες τάσεις, θυμούνται δηλαδή πιο έντονα αρνητικά φορτισμένα γεγονότα από τη ζωή τους.

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον τρόπο που περπατάτε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;