Δείτε ποιους κινδύνους εγκυμονεί το κολύμπι στην πισίνα!
Εσείς τους γνωρίζατε;

κολύμπι στην πισίνα

Η πισίνα αποτελεί μια καλή λύση για άθληση, διασκέδαση και χαλάρωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολύ περισσότερο μάλιστα αν δεν υπάρχει η δυνατότητα απόδρασης σε κοντινή παραλία. Πόσο όμως ασφαλής επιλογή είναι;

Η απολυμαντική ουσία που χρησιμοποιείται κατά βάση στις πισίνες είναι το χλώριο, το οποίο απορροφάται από το δέρμα σε μεγάλες ποσότητες. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το χλώριο ενοχοποιείται για διάφορες μορφές καρκίνου, δερματοπάθειες, καρδιοπάθειες και αναπνευστικά προβλήματα. Χωρίς τη χλωρίωση του νερού όμως, οι χρήστες κινδυνεύουν από πλήθος μολύνσεων, ιδιαίτερα όταν οι πισίνες συγκεντρώνουν πολύ κόσμο.

Μια άλλη μέθοδος απολύμανσης είναι το όζον. Είναι πιο υγιεινός τρόπος από το χλώριο και δεν επιφέρει βλαβερές επιπτώσεις στον οργανισμό. Οι πισίνες που καθαρίζονται αποκλειστικά με όζον όμως σπανίζουν στη χώρα μας. Συχνά γίνεται συνδυασμός των δύο μεθόδων.

Η πρόκληση προβλημάτων υγείας από το χλώριο εξαρτάται από την κατάσταση υγείας του ανθρώπου και του ανοσοποιητικού του συστήματος. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η διαδικασία μεταβολισμού του χλωρίου που απορροφάται από το δέρμα ενδέχεται να προκαλέσει την πτώση του ανοσοποιητικού.

Ένας άλλος κίνδυνος είναι η μόλυνση από κάποιο στέλεχος του ιού HPV που προκαλεί τις λεγόμενες μυρμηγκιές. Είναι όμως σπάνιο να προσβληθεί κάποιος από στέλεχος του ιού που προκαλεί κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στον τύπο της πισίνας. Στις κλειστές πισίνες όπου δεν υπάρχει σύστημα ευθείας ροής για να ανανεώνεται ο αέρας υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης ιών, όπως π.χ. αυτός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. Ο βήχας και το φτέρνισμα που διασπείρει σταγονίδια στον αέρα χωρίς να υπάρχει οδός διαφυγής τους ή το συνάχι που μπορεί να μολύνει το νερό είναι παράγοντες που δεν πρέπει να αγνοούνται, ιδιαίτερα από τις έγκυες γυναίκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;