Grexiles: Η έξοδος από την Ελλάδα είναι η μόνη διέξοδος για τους νέους;
Δες τι υποστηρίζει η νέα γενιά των "Greece's exiles"!

Εσύ έχεις ξανακούσει τον όρο grexiles;

Προέρχεται ουσιαστικά από την ένωση των λέξεων Greece’s exiles, και βάσει της ετυμολογίας του πρόκειται για τους “εξόριστους” της Ελλάδας, αλλά με μια “generation next” έννοια της εξορίας.

Για την ακρίβεια, οι grexiles ανήκουν στη νέα γενιά ανθρώπων, που αυτό-εξορίστηκαν στο Λονδίνο, συγκεκριμένα, έχοντας στα χέρια τους ένα εισιτήριο άνευ επιστροφής.

Είναι οι νέοι εκείνοι, που πήγαν στο Λονδίνο, κυνηγώντας τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες.

Συγκεκριμένα είναι αυτοί που απογοητευμένοι από την ανεργία στη χώρα μας, τις λιγοστές θέσεις εργασίας, και τις μη ικανοποιητικές εργασιακές συνθήκες και οικονομικές απολαβές αποφάσισαν να πάρουν την απόφαση να “χτίσουν” τη ζωή τους στο Λονδίνο, που όπως οι ίδιοι δηλώνουν βρίθει επαγγελματικών επιλογών στο κλάδο του καθενός.

Η παρούσα ρευστή πολιτική και οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η χώρα μας αμβλύνει τους προβληματισμούς τους σχετικά με το αν η νέα γενιά ανθρώπων, και -πέραν του δέοντος- μορφωμένη, έχει πραγματικά μέλλον στην Ελλάδα, ενώ  ταυτόχρονα τους κάνει να νιώθουν όλο και πιο σίγουροι για την απόφασή τους να “κυνηγήσουν” τα όνειρά τους αλλού.

Όπως οι ίδιοι δηλώνουν σε σχετικό αφιέρωμα στο standard.co.uk ο λόγος της αυτό-εξορίας τους ήταν το να βρουν μια δουλειά στο Λονδίνο πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους, και αφενός να μπορούν να ζουν ανεξάρτητοι οικονομικά χάρη σε αυτή, κι αφετέρου να μπορέσουν σταδιακά να κάνουν καριέρα ο καθένας στο αντικείμενο της εξειδίκευσής του. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά, τομείς όπως το digital, η φωτογραφία, η μουσική, η μόδα, και οι τέχνες γενικότερα είναι σε φάση ανάπτυξης στο Λονδίνο, σε αντίθεση με την Ελλάδα που βρίσκονται σε παρακμή μην αφήνοντας περιθώρια για τους νέους ανθρώπους να απασχοληθούν με αυτούς.

Και το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

Είναι οι grexiles μια καλών προδιαγραφών εναλλακτική πρόταση ζωής, ή είναι ένας way-out από μια πραγματικά δύσκολη -κι όχι σίγουρα βιώσιμη- κατάσταση που επικρατεί στη χώρα; Είναι τελικά η έξοδος η κατάλληλη διέξοδος; Αυτό μάλλον είναι κάτι που θα το κρίνει ο καθένας μόνος του….!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;