Ο Faydee μιλάει αποκλειστικά στο Neolaia.gr!
Ο διάσημος τραγουδιστής εξέφρασε τις απόψεις του για τον έρωτα, τον σχολικό εκφοβισμό και αποκάλυψε τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

Faydee, Interview, Neolaia.gr

Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανερχόμενα πρόσωπα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τον Faydee, που εκτός από ένας αληθινός καλλιτέχνης, είναι ζεστός άνθρωπος, και πολίτης του κόσμου, αφού κατάγεται από τον Λίβανο, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, απ΄ όπου και ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι. Ο Faydee, πάντοτε χαμογελαστός, απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μου με το χέρι στην καρδιά και απόλυτη ειλικρίνεια, ενώ παράλληλα ήταν προσιτός, ήρεμος, προσγειωμένος, και δεν τον διέκρινε καθόλου η μεγαλομανία και επιδειξιομανία που χαρακτηρίζουν καλλιτέχνες ανάλογου βεληνεκούς.

Η κουβέντα μας στάθηκε αφορμή για να μιλήσουμε και για άλλα πράγματα, πέρα από την επαγγελματική του ζωή και μουσική επιτυχία, με τον ίδιο να αποκαλύπτει μυστικά του για πρώτη φορά!

“Τι σε εμπνέει στη ζωή σου;”

Η έμπνευσή μου προέρχεται από οτιδήποτε με περιβάλλει. Από την οικογένεια, τους φίλους, τις σχέσεις μου, από τα ταξίδια μου ανά τον κόσμο, και κυρίως από τους θαυμαστές μου, που αποτελούν μεγάλη πηγή έμπνευσης και υποστήριξης για μένα. Όλα μπορούν να μας επηρεάσουν στην ζωή μας με κάποιο τρόπο, και αν αξιοποιήσεις το ερέθισμα την κατάλληλη στιγμή, έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις κάτι όμορφο.

“Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά;”

Φυσικά και πιστεύω στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Ίσως, όχι στον έρωτα αυτόν καθαυτόν, αλλά στην επαφή, και το συναισθηματικό δέσιμο που μπορεί να αναπτυχθεί.

“Ποια είναι η άποψή σου για τις δεύτερες ευκαιρίες στην ζωή;”

Πιστεύω ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαρία στη ζωή, αν και εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Αν για παράδειγμα τελειώσεις μια σχέση που σε κούραζε, το να δώσεις ευκαιρία σε εκείνο το άτομο να ξαναμπεί στη ζωή σου, δεν είναι και το πιο σωστό που μπορεί να γίνει, ειδικά μάλιστα στην περίπτωση που ξέρεις ότι μπορεί να σε πληγώσει ξανά. Αλλά, πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες, γιατί σου δίνεται η δυνατότητα να αποδείξεις κάτι, που ενδεχομένως στην αρχή είχες κάνει λάθος. Ακόμη και στη μουσική βιομηχανία είναι καλό να υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Γιατί, όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, και μία ακόμη ευκαιρία για να δείξεις τι πραγματικά αξίζεις, είναι κάτι παραπάνω από ωραίο.

“Είναι η δεύτερη φορά που έρχεσαι στην Ελλάδα. Έχεις επισκεφτεί κάποιο νησί, και αν όχι, σε ποιο θα ήθελες να πας;”

Δεν έχω επισκεφτεί μέχρι στιγμής κάποιο Ελληνικό νησί, αλλά φέτος το καλοκαίρι θα κάνω την αρχή, και θα πάω στην Κρήτη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ελπίζω να είναι ωραία!

“Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο; Να περιμένουμε κάποιο νέο τραγούδι;”

Αυτή την περίοδο προωθώ το νέο μου single ‘Lullaby’ και χαίρομαι πολύ για την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου. Παίζει και στο ελληνικό ραδιόφωνο και είμαι χαρούμενος που ο κόσμος εκτιμάει την δουλειά μου. Ασχολούμαι ακόμη με τη σελίδα μου στο διαδίκτυο, όπου σύντομα θα γίνουν όμορφα πράγματα για τους φανς μου, και παράλληλα περιοδεύω σε όλο τον κόσμο.

Faydee, Interview, Neolaia.gr

“Θα συμμετείχες ποτέ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision;”

Αν η Αυστραλία λάμβανε ξανά συμμετοχή, και με επέλεγαν, γιατί όχι; Θα ήταν μια καλή ιδέα, και ευκαιρία να δείξω την δουλειά μου στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, μιας και το show προβάλλεται σε εκατομμύρια ανθρώπους.

“Έχεις αισθανθεί ποτέ περίεργα από κάποια φαν σου;”

Δεν θα έλεγα περίεργα, αλλά κάποιες φορές αγχώνομαι. Όταν πλησιάζω τις θαυμάστριές μου οι στιγμές είναι δυνατές, τα συναισθήματα ξεχειλίζουν, και όλο αυτό με ξεπερνάει. Είναι έντονο να σε αγκαλιάζουν, να κλαίνε και να σου λένε ότι σε αγαπούν. Σίγουρα όμως, αυτό που αποκομίζω από την επαφή και την επικοινωνία μας είναι πολύ σημαντικό, και τις ευχαριστώ.

“Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι, και ποιος ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης;”

Από τα αγαπημένα μου τραγούδια όλων των εποχών, είναι το ‘La isla bonita’ της Madonna, και το ‘Dirty Diana’ του Michael Jackson, και από τα πιο πρόσφατα κομμάτια μου αρέσει το ‘Lean on’ από τους Major Lazer και τη MØ. Όσον αφορά τους καλλιτέχνες, από τους αγαπημένους μου είναι ο Stromae, η Ellie Goulding, και η Amy McDonald.

“Ποια από τις μουσικές σου συνεργασίες ξεχωρίζεις; Να περιμένουμε κάποια δυνατή συνεργασία το επόμενο διάστημα;”

Δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω κάποια συγκεκριμένη. Αγαπάω όλες μου τις συνεργασίες και τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν από αυτές. Ετοιμάζω μία μεγάλη συνεργασία για το επόμενο διάστημα, που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμη, και η απόλυτη συνεργασία για μένα θα ήταν με τον Enrique Iglesias. Και θα συμβεί κάποια στιγμή…

“Στο τραγούδι σου ‘Laugh till you cry’ λες ότι τα δάκρυα δεν είναι αρκετά για να σε κάνουν να γυρίσεις σε μία σχέση που σε πλήγωσε. Αυτό το τηρείς και στη ζωή σου, ή πρόκειται απλώς για έναν στίχο;”

Το αποδέχομαι στην ζωή μου γενικά, αλλά όχι την συγκεκριμένη στιγμή, γιατί δεν συμβαίνει. Πάντως πιστεύω, ότι όταν δίνεις πολλά σε έναν άνθρωπο που σε πληγώνει συνεχώς, πρέπει κάποτε να πάρεις τη δύναμη να το σταματήσεις, να χτίσεις ένα τείχος και να πεις ‘μέχρι εδώ’, γιατί άλλωστε ο μόνος που βλάπτεις είναι ο εαυτός σου. Και δεν μου αρέσει να γυρίζω σε καταστάσεις που με κάνουν να αισθάνομαι άβολα.

Faydee, Interview, Neolaia.gr

“Σεξ, φαγητό και ύπνος: με ποια σειρά τα τοποθετείς;”

Θα έλεγα, φαγητό, σεξ και μετά ύπνος. Και αυτή η προτεραιότητα ίσως να είναι και αναγκαστική, γιατί δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ πολύ, λόγω δουλειάς, σεξ κάνω όποτε βρίσκω χρόνο, και το φαγητό είναι απαραίτητο, για να πάρω ενέργεια και να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

“Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;”

Η απώλεια της οικογένειάς μου είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου, γιατί χωρίς αυτούς όλα θα είναι διαφορετικά και δύσκολα. Και αν πρέπει να αναφέρω ένα διαφορετικό είδος φόβου, ίσως να έλεγα τα ύψη.

“Ποια είναι η άποψή σου για τον υπερβολικό τρόπο ζωής και τα λανθασμένα πρότυπα ανθρώπων που παρουσιάζονται στα μουσικά βίντεο;”

Ένα από τα πράγματα που δεν μου αρέσει καθόλου, είναι ότι σε πολλά μουσικά βίντεο προωθούνται το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ή εκμεταλλεύονται την γυναικεία γοητεία, βάζοντας ‘γυμνές’ κοπέλες να χορεύουν, για να εξασφαλίζουν views και να προσελκύσουν κόσμο. Και γενικά ο πλούσιος τρόπος ζωής που προβάλλεται, με βρίσκει αντίθετο, γιατί δεν συμβαδίζει με την πραγματική ζωή, και τους απλούς ανθρώπους, που κατά κύριο λόγο αποτελούν τους θαυμαστές. Από την άλλη πλευρά, στα δικά μου βίντεο, έχω όμορφες κοπέλες, και προσπαθώ να αναδείξω την ομορφιά τους με σεβασμό κυρίως. Δεν με αφορά η πρωταγωνίστρια να είναι υπερβολικά αδύνατη, γιατί κοιτάω την φυσική ομορφιά, και προτιμώ κάτι υγιές, γιατί αυτό πέρα από σωστό, είναι και όμορφο στο μάτι.

“Πιστεύεις ότι η μουσική βιομηχανία διανύει κρίση;”

Όσον αφορά τη δισκογραφία και τις πωλήσεις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, γιατί ζούμε σε τελείως διαφορετικές εποχές. Αλλά, υπάρχει και κάτι καλό μέσα σε όλο αυτό. Το διαδίκτυο και το Youtube σου δίνουν τη δυνατότητα να προωθήσεις την δουλειά σου. Και έπειτα, υπάρχουν πολλά μαγαζιά που σε καλούν για να εμφανιστείς, προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο. Και αυτό μας βοηθάει ιδιαιτέρως όλους τους τραγουδιστές.

Faydee, Interview, Neolaia.gr

“Το τραγούδι σου ‘Unbreakable’ αναφέρεται στον σχολικό εκφοβισμό και περνάει ηχηρά μηνύματα κατά αυτού. Τι πιστεύεις για το ‘bullying’ στα σχολεία, και τι θα έπρεπε να γίνει κατά τη γνώμη σου για να περιοριστεί; Εσύ σαν καλλιτέχνης, τι μπορείς να κάνεις;”

Πάντοτε ήθελα να έχω ένα τραγούδι, με το οποίο ο κόσμος θα μπορούσε να ταυτιστεί, και να παίρνει δύναμη, ώστε να ξεπερνάει τις τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Η απόρριψη είναι άσχημο πράγμα, ειδικά όταν είσαι σε μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όπου η αποδοχή από το κοινωνικό σύνολο είναι σημαντική. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς ότι το ‘bullying’ βρίσκεται παντού γύρω σου, ακόμη και στην δουλειά. Έχοντας βρεθεί στη θέση του θύματος, και σκεπτόμενος πολλές φορές να βάλλω τέλος στην ζωή μου, ή να τα παρατήσω όλα, καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να έχεις κάποιον να σου σταθεί εκείνη την στιγμή στο πλευρό σου. Να ακούσεις έστω δυο λόγια, που θα σου δώσουν κουράγιο και δύναμη για να αγωνιστείς, και να βγεις νικητής. Σε συνεργασία μου με τον οργανισμό ‘Bully Zero Australia’ επισκεφτήκαμε πολλά σχολεία στην Αυστραλία, και εκτός από το γεγονός ότι μοιράστηκα την προσωπική μου εμπειρία με τα παιδιά, τους έδωσα συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν αν βρίσκονται, ή αν βρεθούν ποτέ σε ανάλογη κατάσταση. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω, για να συμβάλλω σε κάτι που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

“Είσαι ελεύθερος αυτήν την περίοδο της ζωής σου;”

Αν και αναφέρομαι αρκετά στα τραγούδια μου για την προσωπική μου ζωή, προσπαθώ όσο το δυνατόν περισσότερο να την κρατάω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο για μένα, όσο και για τους φανς ή και την οικογένειά μου. Και επίσης πιστεύω ότι είναι χαζό να στηρίζεις την δημοφιλία σου στις σχέσεις που κάνεις, θυσιάζοντας κάτι τόσο σημαντικό μόνο και μόνο για να εξασφαλίσεις λίγη ακόμη προσοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;