Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά το ιστορικό συμβούλιο!
Μετά από μία συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν 7 ώρες οι πολιτικοί αρχηγοί φεύγουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

proedriko-megaro

Μετά από μία συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν 7 ώρες οι πολιτικοί αρχηγοί φεύγουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε:

“Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα.Σε λίγο θα έχετε το κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με εξαίρεση τον αρχηγό του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων δίνουμε τη δύναμη στον πρωθυπουργό να μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί εκ μέρους του ελληνικού λαού. Από εδώ και πέρα είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση θα πρέπει να δοθεί άμεσα ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Η συμφωνία πλέον είναι μονόδρομος. Έχουν περιγραφεί ακριβώς οι επιθυμίες του συνόλου του ελληνικού λαού. Αφορά σε μία συμφωνία που πρέπει να επιτευχθεί με την ΕΕ με αποκατάσταση της ρευστότητας, με μεταρρυθμίσεις και ο πρωθυπουργός έλαβε την γραπτή διαβεβαίωση ότι θα έχει την απόλυτη στήριξή τους στην ΕΕ.

Νομίζω ότι και για το χρέος υπάρχει σαφής αναφορά”, κατέληξε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ. κ. Κουτσούμπας, δήλωσε:

Ακούσαμε την αναλυτική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την πορεία των εξελισσόμενων διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων. Εκφράσαμε ξεκάθαρα τις απόψεις του ΚΚΕ, τόσο για τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος, όσο κυρίως για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ

Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στα τείχη της ΕΕ

Το ΚΚΕ διαφώνησε πλήρως με το κοινό ανακοινωθέν. Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας, κανένα να πάει να πάρει νέα μνημόνια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε:

Σε λίγη ώρα θα πάρετε ένα κοινό ανακοινωθέν, είναι ουσιαστικά ένα ανακοινωθέν που λέει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρχει συμφωνία.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για όσα συνέβησαν πριν το δημοψήφισμα και όσα πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα ως χώρες.

Τα μηνύματα είναι αρνητικά, αλλά πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατό για να δώσουμε να καταλάβουν πως η Ευρώπη δεν γίνεται χωρίς την Ελλάδα.

Να δοθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης αφού τελειώσει ο κόκκινος συναγερμός και ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Αυτή τη στιγμή η ανάγκη είναι οι πολιτικοί αρχηγοί, είναι να είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι. Χρήσιμοι στην ανάγκη ύπαρξης μιας συμφωνίας.

Τις διαπραγματεύσεις θα σας ανακοινώσει η κυβέρνηση, το όνομα του νέου ΥΠΟΙΚ. Όμως ο πρωθυπουργός δέχτηκε ότι οι άνθρωποι που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση πρέπει να είναι άνθρωποι που να έχουν εφόδια, αλλά να μην κινούνται σε λογική ρήξης.

Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ρήξη, ψήφισε συνεννόηση και λύση μέσα στην ΕΕ.

Καλούμε την ΕΚΤ να δει ότι υπάρχει μια προσπάθεια έναρξης των διαπραγματεύσεων. Πρέπει η ΕΚΤ να λάβει υπόψη της τις μεγάλες ανάγκες του τραπεζικού συστήματος.

Υπάρχει αναφορά πως πρέπει να ξεκινήσει συζήτηση για τη λύση του χρέους. Είμαστε στην τελευταία μεγάλη προσπάθεια για λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Ο προσωρινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε:

Η ΝΔ στη μακρά ιστορική της διαδρομή βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής των πολιτών, η ανάπτυξη της οικονομίας, η κοινωνική συνοχή, οι αδύναμοι να μπορούν να ζουν σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Η καθυστέρηση ήταν εις βάρος της οικονομίας και της χώρας. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ότι ήταν πριν τρεις μέρες, πριν τρεις μήνες.

Οφείλουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες να συμβάλουν ώστε να ξαναβρούμε την ενότητα που απαιτείται να έχουμε την ψυχραιμία και να παροτρύνουμε την κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη, να φέρει μια συμφωνία.

Υπάρχει ανακοίνωση της προεδρίας που θα είναι αναλυτική, εμάς μας εκφράζει.

Θα κάνουμε όλες τις κινήσεις εκείνες, εφόσον μας ικανοποιεί η συμφωνία, για να μπορέσει να υποστηριχθεί από όλους.

Τέλος η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε και αυτή με τη σειρά της:

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού γίνεται στο και 5′, μας βρίσκει με τις τράπεζες κλειστές, χωρίς ρευστότητα, με τη χώρα στον αέρα.

Αν η πρωτοβουλία είχε έρθει νωρίτερα πολλά από αυτά που ζούμε θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει.

Επιτακτική ανάγκη η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με ευθύνη της κυβέρνησης.

Δεν έχει εντολή η κυβέρνηση για ρήξη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δικαιωθεί για τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Σε λίγο και το κοινό ανακοινωθέν..

Update:

Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:

  • Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,
  • Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,
  • Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
  • Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,
  • Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
  • Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος.  Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.
Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.  Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

  • Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
  • Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
  • Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
  • Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
  • Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.
  • Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;