Game over. Η Ελλάδα χρεοκόπησε!;
Επίσημα στην κατηγορία Ζάμπιας η χώρα μας.

black_screen

Επίσημα στην κατηγορία Ζάμπιας η χώρα μας.

Τη λήξη του ελληνικού προγράμματος από τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε και επίσημα το βράδυ της Τρίτης ο EFSF.

Όπως εξηγεί, η λήξη του προγράμματος σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα θα χάσει τα 1,8 δισ. ευρώ, που απομένουν από το πρόγραμμα, αλλά και τα 10,9 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την κάλυψη τυχόν νέων αναγκών των ελληνικών τραπεζών.

«Τα αποτελέσματα του προγράμματος βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω της απουσίας μίας νέας συμφωνίας» προειδοποιεί ο επικεφαλής του ESM Kλάους Ρέγκλινγκ. «Οι θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να διασωθούν» συμπληρώνει και καλεί την Ελλάδα να επιστρέψει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων.

Από τη 01:00 τα ξημερώματα έχουμε και επίσημα χρεοκοπήσει καθώς αθετήσαμε την πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ-και θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Κάποια στοιχεία για τη σημερινή μέρα:

Η πιο πρόσφατη χαμένη πληρωμή από μέλος του ΔΝΤ για οποιοδήποτε λόγο εκτός τεχνικών προβλημάτων, ήταν η Ζιμπάμπουε το 2001. Και μέχρι το τέλος Μαΐου η Χαράρε ακόμα χρώσταγε $112 εκατ. σε κεφάλαιο και τόκους προς το ΔΝΤ.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη οφειλή που δεν έχει εξοφληθεί στην ιστορία του ΔΝΤ.

Ναι, μία χαμένη αποπληρωμή δόσης στο ΔΝΤ θα είναι χρεοκοπία. Κάποιοι αναλυτές πιστεύουν ότι επειδή το ΔΝΤ χρησιμοποιεί τον όρο «έγιναν ληξιπρόθεσμες» για τις χαμένες πληρωμές των δανείων, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί χρεοκοπία. Ωστόσο αυτό είναι μια καθαρά γλωσσολογική διάκριση. Οι αξιωματούχοι του ταμείου δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα θεωρηθεί ισοδύναμο μίας χρεοκοπίας. Απλώς δεν την αποκαλούν έτσι.

Αυτά.

Καληνύχτα και καλό μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;