Προτάσεις ταινιών για DVD: 14 αισθηματικές για
I was standing you were there, two worlds collided λέει το προσφιλές άσμα και μάλλον κρύβει και για σένα μια πικρή αλήθεια.

buffalo-66-1998-720p-brrip-sujaidr10-50-21

I was standing you were there, two worlds collided λέει το προσφιλές άσμα και μάλλον κρύβει και για σένα μια πικρή αλήθεια.

Ναι, ναι ένα βράδυ όπως όλα τα άλλα έπινες την τρίτη μπύρα σου και συζητούσες παθιασμένα για την επιστροφή του Αλέξη του Τσίπρα ή απλώς για τον καινούριο χαφ του Βάζελου.

Το ζήτημα μας είναι πως την είδες ξαφνικά μπροστά σου και ξέχασες πως μοιάζει η φάτσα του Τσίπρα και ξάφνου δε σε ένοιαζε αν θα ξαναπάρει πρωτάθλημα ο Βάζελος.

Πριν περάσουμε στο δεύτερο και βασικότερο ζήτημα μας έχω να σου πω ένα πράγμα, αυτά τα worlds collided κλπ, όσο κι αν κωλώνεις να το πιστέψεις, είναι συνήθως αμοιβαία. Οπότε άστα άγχη και τους φόβους στην άκρη και παίξε μπαλίτσα, γιατί ναι σε παίρνει.

Το δεύτερο βασικότερο ζήτημα μας (έλα, τώρα που της μιλάς μην την κοιτάζεις σαν κουτάβι και κοίτα μη χάσεις τα λόγια σου-ηρέμησε σε γουστάρει) είναι το που τη γνώρισες.

Γιατί είναι αυτό το ζήτημα μας; Τώρα που έδεσε το γλυκό (ναι έδεσε) δε θα έρθει εκείνη η αποφράδα ημέρα που θα δείτε παρέα μια ταινία; Και σ ’έχω καταλάβει να το ξέρεις. Αυτά τα worlds collided δεν αρκούνται σε ταινίες τύπου Notebook και P.S. I Love you, θέλουν-θέλεις αυτό το κάτι. Ε ναι λοιπόν, θέλεις να την εντυπωσιάσεις. Και όσο κι αν δεν το πιστεύεις το που τη γνώρισες είναι ένας δείκτης.

ΚΗΦΙΣΙΑ

  1. Μέντα- Αλμοδοβάρ, Αλμοδοβάρ, Αλμοδοβάρ. Το πιο “κουλτουριάρικο” υπέροχο, σωστό μελόδραμα που έχει γεννηθεί. Έχει μάλλον δεν σινεμά στη ζωή της αλλά δε θα έλεγε ποτέ όχι σε ένα “Μίλα της” ή σε ένα “Όλα για τη μητέρα μου”
  2. Bronco- Θα στο παίξει λίγο σκληρή-αλλά μη μασάς. Βάλτης ένα καλό Χολίγουντ, τύπου “Gone Girl”, “Boys don’t cry”, “Insomnia”. Την εντυπωσιάζει χωρίς να την ψαρώνεις.
  3. Recipe-Cash Τα κυριλέ στέκια της Κηφισιάς. Δύσκολη πόρτα χτύπησες. Ανέλαβε να τη μυήσεις στο κλασικό Χόλιγουντ, “Breakfast at Tiffany’s”, “All about Eve”, “Ariane” και δε θα χάσεις.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

  1. Theory-Mr. Peacock Ναι, ναι μαζεύουν κάθε καρυδιάς καρύδι. Επένδυσε λοιπόν σε κάτι πρόσφατο, ελεγχόμενα ψαγμένο τύπου “Μέσα απ’ τις φλόγες”.
  2. Alobar-Μαϊμού- Για όλα εκείνα τα βόρεια προάστια που θέλουν με τρέλα να είναι <<κουλτούρα>> επένδυσε σε ένα Χίτσκοκ που δεν έχουν δει τύπου “Rebecca” αλλά και σε κάτι πιο φιλοσοφικό “Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού” ή “Synecdoche New York”. Ακόμη κι αν δεν καταλάβουν τίποτα θα λένε στις φίλες τους πως είσαι “κουλτουριάρης”.
  3. Clock- Αρχικά αν γνώρισες τον έρωτα της ζωής σου σε ελληνάδικο τύπου Clock υπό τους ήχους του “Τι τι τι ε τι τι” σε προσκυνώ αιώνια. Αλλά για να μη φεύγω από το θέμα μας εδώ η λύση είναι μία. “Οι γέφυρες του Μάντισον”. Ρίχνεις όποια θες, πόσο μάλλον κάποια που σε ερωτεύτηκε ακούγοντας Γιώργο Αλκαίο (συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια).

 

ΚΕΝΤΡΟ

  1. Clumsies- Το πιο glamorous μαγαζί του κέντρου δε συνάδει με τίποτα υπερψαγμένο. Η γόβα και η πενσίλ φούστα θέλουν ένα “Before Sunrise” για να ρθουν στα ίσια τους.
  2. Χοροστάσιο- Μάλλον έπεσες σε ψιλοψαγμένο μωρό. Τόλμα τον Τρίερ σου και μη φοβάσαι τίποτα. “Χορευόντας στο Σκοτάδι”, “Δαμάζοντας τα Κύματα” αλλά και το “Festen” του Βίτενμπεργκ είναι εγγυημένη επιτυχία.
  3. Πραξιτέλους- Εδώ αρχίζει το πάρτυ. Κάνε την κίνηση ματ με ένα “Solyaris” του Ταρκόφσκι, μία “Δασκάλα του Πιάνο” του Χάνεκε και μια “Φθινοπωρινή Σονάτα” του Μπέργκμαν.
  4. Στο βάθος κήπος- Κάθε καρυδιάς καρύδι και εδώ. Ένα “Μαθήματα Πιάνου” νομίζω θα περάσει τη βάση πολύ χαλαρά.
  5. Boiler- Ένα θα πω και θα σιωπήσω, “Buffalo 66”.
  6. Τρανζίστορ- Παίξτης το λίγο ψαγμένος. Αυτό θέλει και το ξέρεις και συ. Το “The Master”, καμιά “Μπλε” του Κισλόφσκι έτσι για το yolo (συγγνώμη για την κουλτούρα) και το πρόσφατο “The perks of being a wallflower” μπορούν να κάνουν καλή δουλειά.

Και επειδή κανείς δεν έμαθε ποτέ όλη την Αθήνα (ναι ακόμη κι αυτοί που λένε πως τη ξέρουν), θα εξαντλήσω τις προτάσεις μου κάπου εδώ. Και για όλους εσάς που μπορεί να θέλατε και μια Γλυφάδα στο παιχνίδι, έχω να σας πω πως αν ερωτευτήκατε στο Opus δεν σας σώζει καμία ταινία, μόνο το εντατικό γυμναστήριο, το γυαλί καθρέφτης, μια συλλογή από καλοσιδερωμένα Ραλφ Λόρεν και ένα πουλοβεράκι ριγμένο στους ώμους. Α και το υπέροχο αυτό κούρεμα που κάτι του λείπει στα πλάγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;