Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για την επείγουσα αντισύλληψη, σε ένα άρθρο!
Η επείγουσα αντισύλληψη αποτρέπει την εγκυμοσύνη μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου.

3D-EllaOne-30mg-Carton-V2_GRΗ επείγουσα αντισύλληψη αποτρέπει την εγκυμοσύνη μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου. Πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατό.

Εάν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις μέσα στις προηγούμενες 5 ημέρες  και αυτή η περίοδος της ζωής σας δεν είναι κατάλληλη για να αποκτήσετε παιδί, τότε κάνετε καλά που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε επείγουσα αντισύλληψη.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι επείγουσας αντισύλληψης:

  • Το ενδομήτριο σπείραμα (IUD) που είναι κατάλληλο για επείγουσα αντισύλληψη είναι το σπιράλ χαλκού σχήματος «Τ»

Το ενδομήτριο σπείραμα χαλκού σχήματος «Τ» θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος επείγουσας αντισύλληψης και παρέχει μια συνεχή αντισυλληπτική λύση. Ωστόσο, σε μια περίπτωση όπου χρειάζεται να ενεργήσετε γρήγορα, η τοποθέτηση του σπιράλ είναι χρονοβόρα και περιλαμβάνει μια επεμβατική διαδικασία.

Το ενδομήτριο σπείραμα χαλκού σχήματος «Τ» μπορεί να τοποθετηθεί μέχρι και 120 ώρες (5 ημέρες) μετά από μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.  Κατά συνέπεια η χρήση του περιορίζεται από τη διαθεσιμότητά του και την ανάγκη τοποθέτησης από έναν επαγγελματία υγείας.

  • Η Επείγουσα αντισύλληψη για λήψη από το στόμα (χάπια)

Τα χάπια επείγουσας αντισύλληψης ονομάζονται επίσης «χάπια της επόμενης ημέρας», γιατί είναι καλύτερο να ληφθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα μετά από μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες μέθοδοι επείγουσας αντισύλληψης για λήψη από το στόμα.

  • Μία που περιέχει λεβονοργεστρέλη, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1999.
  • Μία που περιέχει ουλιπριστάλη  (ellaOne®), η οποία κυκλοφόρησε το 2009.

Ο μηχανισμός δράσης της επείγουσας αντισύλληψης  για λήψη από το στόμα είναι η αναστολή ή καθυστέρηση της ωορρηξίας, ώστε να μην απελευθερωθεί το ωάριο.

 

To neolaia.gr φιλοξενεί για μία εβδομάδα το #ellaOne και προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο της… αντισύλληψης, δίνοντάς σας όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε!

Το ellaOne® είναι ένα χάπι της επόμενης ημέρας που μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη μετά από μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή εάν η μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε.

Το ellaOne® σε σύγκριση με τα παλαιότερα προϊόντα που περιέχουν λεβονοργεστρέλη, είναι το μοναδικό που είναι αποτελεσματικό ακόμα και αν η γυναίκα πρόκειται να κάνει ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, μέρες δηλαδή που ο κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι μέγιστος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου γιατί δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Έτσι, τη στιγμή της απελευθέρωσης του ωαρίου (ωορρηξία), τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται στο σώμα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο. Ενημερωθείτε στο www.ellaOne.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;