Μάθε την αλήθεια για τις γόνιμες μέρες! #ellaOne
Θεωρητικά, κατά τη διάρκεια του καταμήνιου κύκλου μιας μέσης γυναίκας υπάρχουν έξι ημέρες κατά τις οποίες η επαφή μπορεί να καταλήξει σε εγκυμοσύνη.

3D-EllaOne-30mg-Carton-V2_GR

Θεωρητικά, κατά τη διάρκεια του καταμήνιου κύκλου μιας μέσης γυναίκας υπάρχουν έξι ημέρες κατά τις οποίες η επαφή μπορεί να καταλήξει σε εγκυμοσύνη.

Η επικίνδυνη περίοδος σύλληψης, που λέγεται επίσης «γόνιμες ημέρες», είναι οι πέντε ημέρες πριν την απελευθέρωση του ωαρίου (ωορρηξία), συν η ημέρα της απελευθέρωσης του ωαρίου

Υπάρχει κίνδυνος σύλληψης εάν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις σε διάστημα 5 ημερών πριν την ωορρηξία καθώς το σπερματοζωάριο μπορεί να επιβιώσει για περίπου 5 ημέρες, και μπορεί να περιμένει στις σάλπιγγες, έτοιμο για να γονιμοποιήσει το ωάριο. Ένα ωάριο ζει μόνο 24 ώρες.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι όταν η ωορρηξία συμβαίνει λίγο μετά από μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις

Η βιωσιμότητα του σπερματοζωαρίου εξασθενεί τις ημέρες που ακολουθούν την επαφή. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος σύλληψης είναι μεγαλύτερος όταν η ωορρηξία συμβαίνει στις τρεις ημέρες που ακολουθούν την σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Πότε είναι η επικίνδυνη περίοδος σύλληψης;

Δεν υπάρχει τρόπος να μάθετε πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας – και μπορεί να είναι σε διαφορετική στιγμή κάθε μήνα.

Το ωάριο μετά την απελευθέρωσή του ζει 24 ώρες. Η γονιμοποίηση είναι δυνατή έως και την 6η ημέρα μετά από την επαφή χωρίς προφυλάξεις

 

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του καταμήνιου κύκλου.

  • Μπορεί να μην έχετε ωορρηξία την ίδια ημέρα του κύκλου σας κάθε μήνα.
  • Οι γυναίκες που έχουν τακτικό κύκλο μπορεί να έχουν τις γόνιμες ημέρες τους οποιαδήποτε στιγμή, από την 6η ως την 21η ημέρα.
  • Οι γυναίκες που έχουν άτακτο κύκλο μπορεί να έχουν τις γόνιμες ημέρες τους από την 8η έως την 28η ημέρα

 

Τι είναι το ellaOne®;

  • Το ellaOne® είναι ένα χάπι της επόμενης ημέρας που μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή εάν η μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε.
  • Το ellaOne® είναι αποτελεσματικό τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο, γιατί μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη ακόμα και λίγο πριν την ωορρηξία – όταν ο κίνδυνος να μείνετε έγκυος είναι μεγαλύτερος.
  • Το ellaOne® δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Έτσι, τη στιγμή της απελευθέρωσης του ωαρίου (ωορρηξία), τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται στο σώμα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο.
  • Το ellaOne® πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατό, αλλά όχι αργότερα από 5 ημέρες (120 ώρες) μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου.
  • Το ellaOne® είναι κατάλληλο για κάθε γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας.
  • Το ellaOne® μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου.

Είναι εύκολο να πάρετε το ellaOne® – είναι ένα μόνο δισκίο.

To neolaia.gr φιλοξενεί για μία εβδομάδα το #ellaOne και προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο της… αντισύλληψης, δίνοντάς σας όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε!

 

Το ellaOne® είναι ένα χάπι της επόμενης ημέρας που μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη μετά από μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή εάν η μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε.

Το ellaOne® σε σύγκριση με τα παλαιότερα προϊόντα που περιέχουν λεβονοργεστρέλη, είναι το μοναδικό που είναι αποτελεσματικό ακόμα και αν η γυναίκα πρόκειται να κάνει ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, μέρες δηλαδή που ο κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι μέγιστος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου γιατί δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Έτσι, τη στιγμή της απελευθέρωσης του ωαρίου (ωορρηξία), τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται στο σώμα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο. Ενημερωθείτε στο www.ellaOne.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1