12 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας
Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να απολαύσει την παιδική του ηλικία, κι όχι φέροντας υποχρεώσεις και ευθύνες ενηλίκων!

12 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Σήμερα, 12 Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας!

Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία. Στόχος της είναι η καταπολέμηση της παιδικής εργασίας, καθώς και της παράνομης διακίνησης παιδιών.

Η σημερινή μέρα είναι επίσης αφιερωμένη στα παιδιά της Αφρικανικής ηπείρου, λόγω του ότι η πλειοψηφία τους εργάζεται συνήθως από πολύ μικρή ηλικία και -μάλιστα- κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός πολύ καλά οργανωμένου δικτύου, που μεταφέρει παιδιά από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.

Αυτό που προφανώς και πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι όλα τα παιδιά, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να απολαύσουν στο έπακρο την παιδική τους ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιδιά σε όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως έχουν δικαίωμα στην υγεία, στην εκπαίδευση, και σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον το οποίο να μπορεί να τους παράσχει τα προς το ζην.

Κανένα παιδί στον κόσμο δεν πρέπει να αναγκάζεται να εργασθεί είτε παράλληλα με τις σπουδές του, είτε -ακόμη χειρότερα- διακόπτοντάς τες από μικρή ηλικία, καθώς έτσι αφενός διασαλεύεται η ψυχική του υγεία, ενίοτε και η σωματική -στις περιπτώσεις που οι εργασιακές συνθήκες είναι απάνθρωπες-, κι αφετέρου παύει να έχει ισότιμες ευκαιρίες για ένα καλό μέλλον, μιας και η έλλειψη σπουδών, του στερεί μετέπειτα και τη δυνατότητα διεκδίκησης ενός γενικά καλού επιπέδου ζωής.

Σε συλλογικό επίπεδο, η σημερινή ημέρα θα πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για τις κυβερνήσεις όλων των κρατών ώστε να λάβουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα πάταξης του συγκεκριμένου φαινομένου, καθώς και προληπτικά για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσής του.

Σε ατομικό επίπεδο, μπορείς πολύ απλά όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τέτοια κρούσματα, δηλαδή με παιδιά που εργάζονται -προφανώς παράνομα-, να καταγγείλεις το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να απολαύσει την παιδική του ηλικία, κι όχι φέροντας υποχρεώσεις και ευθύνες ενηλίκων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;