Πανεπιστήμιο Πατρών: Διημερίδα για την μορφολογική ποικιλία και την γλωσσική επαφή
Η ημερίδα του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου

Πανεπιστήμιο Πατρών

 

Η ποικιλία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης γλώσσας και μία θεμελιώδης έννοια της επιστήμης της γλωσσολογίας, η οποία μπορεί να πυροδοτείται από την επαφή ενός συστήματος με άλλες γλώσσες,ή/και να οφείλεται σε εγγενείς ιδιότητές του.

Η έρευνα της γλωσσικής ποικιλότητας εδράζεται στην ανακάλυψη των διαφόρων μορφών και δομών του γλωσσικού συστήματος και στοχεύει στη διατύπωση υποθέσεων σχετικά με τους παράγοντες εκείνους οι οποίοι επιδρούν στα παρατηρήσιμα φαινόμενα και κατά κάποιο τρόπο τα καθορίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός της παρούσας διημερίδας είναι να αναδείξει την ερευνητική δραστηριότητα αναφορικά με τη μορφολογική ποικιλία, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στον ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο, συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ανάδειξη αυτή θα επιτευχθεί μέσω παραδειγμάτων τα οποία προέρχονται από διάφορα γλωσσικά συστήματα ή από διαφορετικές διαλέκτους της Ελληνικής.
Η διημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο της ερευνητικού προγράμματος ΑΡΙΣΤΕΙΑ (MORILAN, Μορφολογία και γλωσσική επαφή: Ελληνικές διάλεκτοι σε επαφή με την Τουρκική και την Ιταλική).

Τόπος διεξαγωγής: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
Κεντρική Διοργανώτρια: Καθ. Αγγελική Ράλλη
Οργανωτική Επιτροπή: Μάριος Ανδρέου, Μαριάννα Γκιουλέκα, Νίκος Κουτσούκος, Βασιλική Μακρή, Μιχάλης Μαρίνης, Δήμητρα Μελισσαροπούλου, Χρήστος Παπαναγιώτου, Κατερίνα Φραγκοπούλου, Γιώργος Χαιρετάκης.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Paso.gr 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;