Κυτταρίτιδα: 12 τροφές που συνεισφέρουν στην καταπολέμησή της!
Δες εδώ τη λίστα με τις τροφές που θα γίνουν "σύμμαχοι" σου στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα, ή αλλιώς η όψη «φλοιού πορτοκαλιού» είναι ένα από τα γυναικεία ζητήματα που δεν κάνει διακρίσεις στην ηλικία.

«Πλήττει» κυρίως το γυναικείο φύλο, και όσο εύκολα μπορεί να εμφανιστεί στην επιδερμίδα σου, άλλο τόσο δύσκολα μπορεί να εξαλειφθεί από αυτή.

Αποτελεί έναν από τους γυναικείους «εφιάλτες», και οι συνήθεις αιτίες εμφάνισής της είναι: η κακή διατροφή, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, το αλκοόλ, οι ορμονικές διαταραχές, η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, η δυσκοιλιότητα και η διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος.

Δες στη λίστα που ακολουθεί ποιες είναι οι κυριότερες τροφές- «σύμμαχοί» σου στην καταπολέμηση στης κυτταρίτιδας και προσπάθησε να τις εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.

1. Το μπρόκολο

Αποτελεί πηγή άλφα λιποϊκού οξέος, το οποίο εμποδίζει την σκλήρυνση του κολλαγόνου, που είναι ένα από τα συστατικά στοιχεία του δέρματος.

2. Τα πορτοκάλια

Επειδή είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, και περιέχουν και βιοφλαβονοειδή, επιτυγχάνουν την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, κι ενδυναμώνουν και τα τριχοειδή αγγεία.

3. Τα σπαράγγια

Συγκρατούν την πίεση του αίματος ενισχύοντας τις φλέβες και τις αρτηρίες. Το φολικό οξύ που περιέχουν, έχει ηρεμιστικές ιδιότητες, γεγονός που συμβάλλει στην αποβολή του στρες από τον οργανισμό. Ως γνωστόν, το στρες συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους στο σώμα, και οδηγεί έτσι στη δημιουργία κυτταρίτιδας.

4. Ο ανανάς

Μιας κι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βοηθά στην καταπολέμηση των κατακρατήσεων κι έχει παράλληλα και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

5. Ο σολωμός

Επειδή περιέχει Ω3 λιπαρά ενισχύει το δέρμα. Τα Ω3 λιπαρά περιορίζουν την εμφάνιση φλεγμονών στο καρδιαγγειακό σύστημα, ενδυναμώνοντάς το και ενισχύοντας επίσης και το λεμφικό σύστημα, καθιστώντας τα έτσι ως την ιδανική άμυνα εναντίον της κυτταρίτιδας.

6. Το αβοκάντο

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας.
Δες τη συνέχεια στο teens.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;